Uutiset
02
elo
kryptovaluutta uutiset

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

2.8. Markkinakatsaus: Kryptojen lupaava kurssinousu pysähtyi

Kryptovaluuttojen kurssit olivat viime viikolla todella mukavassa nousussa. Valitettavasti ralli hiipui torstain jälkeen. Bitcoinin kurssi yrittää tehdä tärkeästä 200 viikon trendilinjasta tukitasoa. Altcoin-markkinasta löytyy vahvoja suorittajia top 15 -listan ulkopuolelta. Ethereumin suosio näkyy myös DeFi-sektorissa.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinin kurssi tärkeällä tukitasolla

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 22.900 dollaria. Viikko sitten oltiin vain 21.100 dollarissa, joten Bitcoin on noussut hieman alle yhdeksän prosenttia. Tämä on mainio lukema, mutta kurssi oli muutama päivä sitten lähes kaksi tuhatta dollaria korkeammalla!

Alla olevassa grafiikassa näkyy Bitcoinin kurssikehitys viikkotason kynttilöillä. Sininen viiva on 200 viikon liukuva keskiarvo.

btc-0208

Bitcoinin kurssi on noussut parin viikon aikana takaisin 200 viikon keskiarvon yläpuolelle. Tuo trendilinja on tarjonnut historiallisesti tukea aiemmissa Bitcoinin kurssiromahduksissa, esimerkiksi keväällä 2020 sekä vuoden 2019 alussa.

Kesäkuun romahdus pudotti Bitcoinin monien yllätykseksi tämän trendilinjan alapuolelle. Nyt sieltä on pikkuhiljaa noustu ylös. Kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä lähes dollarin tarkkuudella 200 viikon trendilinjalla. Tästä olisi hyvä rakentaa nyt tukitaso uutta nousua varten.

Bitcoinin kurssi kävi viime viikolla noin 24.700 dollarissa hieman pörssistä riippuen. Syy tähän oli Fedin eli Yhdysvaltain keskuspankin lehdistötilaisuus keskiviikkona. Jos haluat hyvän yhteenvedon aiheesta, tsekkaa alla oleva video. Käsittelimme viime viikon tärkeitä lukuja myös uutiskatsauksen puolella.

Fed-pomo Jerome Powell antoi ymmärtää, että jatkossa korkoja nostetaan autopilotin sijasta tapauskohtaisesti talousdataa arvioiden. Koska Yhdysvaltain talousdata jatkaa synkkenemistään, sijoittajat tulkitsivat tämän selkeäksi viestiksi: koronnostot ovat pian ohi.

Bitcoinin kurssi raketoi jälleen Nasdaqin vanavedessä sekä keskiviikkona että torstaina. Perjantaista lähtien on kuitenkin lasketeltu joka päivä alaspäin -0,28 %, -0,59 %, -1,36 % ja -0,17 %. Bitcoin on laskussa myös tänään tiistaina -1,6 % verran.

Markkina on hermoillut Aasian kiristyvän tilanteen vuoksi. Yhdysvaltain edustajanhuoneen puhemies, Nancy Pelosi, matkusti eilen Taiwaniin. Tämä on kiristänyt Kiinan ja Yhdysvaltain välejä ja saanut aikaan varsin rajua kommentointia Twitterin puolella. Kiinan ja Yhdysvaltain välistä konfliktia Taiwanissa (tai sen läheisyydessä) on spekuloitu jo pitkään.

Onko laskumarkkinan pohja saavutettu? Tämä on yhä suositumpi kysymys sekä osake- että kryptosijoittajien keskuudessa. Suosittu ruotsalainen tubettaja CTO Larsson teki eilen aiheesta hyvän videon, mikä kannattaa tsekata.

Larsson vertaa videolla aiempien romahdusten kurssikehitystä tämän päivän tilanteeseen. Hän tulee siihen johtopäätökseen, että vielä ei olla saatu selkeää pohjasignaalia. Bitcoinkeskus on myös samoilla linjoilla. Odotamme yhä, että markkina tekee vielä yhden selkeän laskun ennen uuden bull-markkinan alkamista.

Tunnelin päässä näkyy kuitenkin valoa. Viime viikon kommentit Fedin suunnalta sekä Yhdysvaltain heikko talousdata kertovat siitä, että koronnostot tulevat pian päätökseen. Todennäköisesti olemme pian tämän karhumarkkinan viimeisellä neljänneksellä.

Altcoineilla positiivinen viikko

Altcoin-markkinassa näkyy vihreää väriä. Viime viikon katsauksessa oltiin alakuloisissa tunnelmissa, mutta kaksi viikkoa sitten vihersi. Nyt altcoin-sijoittajat ovat jälleen iloisissa tunnelmissa. Alla oleva lista näyttää markkinoiden top 15 -kryptovaluutat sekä niiden kurssikehityksen Bitcoiniin verrattuna.

alts-0208

Yllä olevalta listalta ei ole tällä kertaa suurempaa raportoitavaa. Kun stablecoineja ei huomioida, ainoastaan Cardano ja Dogecoin ovat hävinneet Bitcoinille. Voittajat kuuluvat pääosin älysopimusalustojen kategoriaan. Tosin nousut ovat alle kymmenen prosenttia.

Kun siirrytään top 100 -listalle, esiin nousee kahdeksan kryptovaluuttaa, jotka ovat biitanneet Bitcoinin kurssikehityksen yli 25 prosentilla. Nostetaan näistä esiin muutamia mielenkiintoisia tapauksia.

Listan paras suorittaja on Oasis Networkin natiivitoken Rose. Sen kurssi on noussut 58 prosenttia Bitcoiniin verrattuna. Oasis Network on yksi lukemattomista älysopimusalustoista, ja se on saanut buustia viime viikolla julkistetusta yhteistyöstä Metan kanssa.

Kolmanneksi eniten on noussut Filecoin. Sen kurssi on 44 prosenttia koholla Bitcoiniin verrattuna. Filecoin on todennäköisesti saanut nostetta, kun FIL-token lisättiin suosittuun Brave-selaimen mobiililompakkoon. Taustalla voi olla myös lisääntynyt kysyntä Filecoinin palveluille.

Sijalla neljä ja viisi ovat Lido (+41 %) sekä Ethereum Classic (+39 %). Molemmat nostettiin esiin myös kahden viikon takaisessa markkinakatsauksessa. Lido on DeFi-appi, joka mahdollistaa Ethereum 2.0 -steikkauksen. Sen suosio kasvaa sitä enemmän mitä lähemmäs Ethereumin The Merge -päivitys tulee.

Ethereum Classic on puolestaan Ethereum-lohkoketjun alkuperäinen haara. Se pysyy edelleen Proof of Work -konsensuksessa eikä siirry Proof of Stakeen Ethereumin tavoin. Sijoittajat spekuloivat sillä, että Ethereum Classic saa The Mergen jälkeen paljon louhintatehoa, mikä kasvattaa alustan houkuttelevuutta.

The Merge -päivityksen jälkeen Ethereumia ei voi enää louhia. Kysymys kuuluu, mitä louhintalaitteille tapahtuu sen jälkeen? Osa siirtyy varmasti Ethereum Classicin louhintaan, mutta miten moni?

DeFi-sektorissa vihertää

DeFi-sektorin likviditeettiä kuvaava TVL (Total Value Locked) on liikkunut pitkään käsi kädessä altcoin-markkinan kanssa. Ei ole siis yllätys, että TVL on noussut viikon takaisesta noin kuusi prosenttia. Tämän päivän mittaus on 86,53 miljardia dollaria.

defi-0208

Löydät artikkelissa olevan datan aina ajan tasalla osoitteesta defillama.com.

Likviditeetti on jakaantunut tällä kertaa hyvin tasaisesti suurimpien protokollien kesken. Vain yksi 26 suurimmasta protokollasta on kasvattanut TVL-lukemaansa yli 20 prosenttia. Tämä on sijalla 10 oleva InstaDapp.

Kympin kärki on sijoitusten osalta muuttumaton.

defi-apps-0208

Äskettäin kakkospaikan vallannut Lido jatkaa erinomaista menoaan ja vankistaa asemaansa. Palvelun suosio on ollut edeltävän kuukauden vahvassa nousussa, kun Ethereumin The Merge -päivitykseen on saatu uusia päivämääriä. Löydät aiheesta lisää juttua tämän viikon uutiskatsauksesta.

Ethereumin ympärillä oleva ”pöhinä” näkyy myös lohkoketjujen tasolla. Sijalla 10 on noussut Ethereumin Layer 2 -ratkaisu Optimism. Sen TVL on kasvanut peräti 34 prosenttia. Myös natiivitoken OP on noussut Bitcoiniin verrattuna peräti 75 prosenttia, mutta se ei mahtunut altcoin-katsaukseen rankingsijan 101 vuoksi.

defi-chains-0208

Top 10 -listalta on pudonnut Waves. Sen TVL on romahtanut peräti 51 prosenttia viikon aikana. Näin ollen sijoilta 9 sekä 10 löytyy nyt Ethereumin skaalausratkaisuja.

Tsekkaa tämän viikon uutiskatsauksesta myös suuri hakkerointitapaus DeFi-maailmasta. Token-silta Nomadista puhallettiin viime yönä aikana noin 200 miljoonan dollarin arvosta kryptovaluuttaa. Kyseessä oli jo neljäs yli 100 miljoonan taalan token sillan hakkerointi tänä vuonna.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.