Uutiset
19
heinä
Elon Musk

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

19.7. Markkinakatsaus: Saako Elon Musk Bitcoinin uuteen nousuun?

Viime viikon päätöskurssi oli Bitcoinin osalta vuoden 2021 heikoin. Kehitys näyttää huolestuttavalta, mutta onko käänne jo kulman takana? Elon Muskin esiintyminen The B Word -konferenssissa voi tarjota yllättäviä paljastuksia. Bitcoinin markkinaosuudessa eikä altcoineissa näy merkittävää kehitystä. DeFi-sektori polkee myös paikallaan, ja Aave otti jälleen ykköspaikan haltuunsa.

Bitcoinilta vuoden heikoin noteeraus viikkotasolla

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 31.400 dollaria. Viikko sitten lukema oli 33.700 dollaria, ja kaksi viikkoa sitten 34.300 taalaa. Tämä kertoo hyvin myös Bitcoinin pidemmän ajan kehityksestä. Kurssi matelee hitaasti aina vain alemmas.

Alla olevassa grafiikassa ovat Bitcoinin päiväkohtaiset tolpat.

BTC kurssi19.7.2021

Siniset viivat ovat tärkeät 50- ja 200-päivän keskiarvot. Kuten näkyy, Bitcoin on edelleen selvästi molempien trendinlinjojen alapuolella. Tosin, 50 päivän keskiarvo on pudonnut jo 35.000 dollariin. Tähän tarvittaisiin vain reilu 10 prosentin kurssinousu. Markkina ei sellaista nyt Bitcoinille tarjoa.

Viime viikko päättyi hyvinkin negatiivisiin tunnelmiin. Päätöskurssi oli koko vuoden 2021 heikoin.

Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta, kun viikko päättyi alle 34.000 dollariin tämän korjausliikkeen aikana.

Kuten olemme jo monta kertaa todenneet, kurssidata näyttää jatkuvasti hyvin negatiiviselta. On mahdoton nähdä nykyisessä kehityksessä mitään positiivista. Markkina tarvitsee uusia triggereitä. Saadaanko sellainen vihdoin tällä viikolla?

Kyseessä on tapahtuma nimeltään The B Word. Sen järjestävät Ark Invest, Square sekä Paradigm. Puhujina ovat mm. Tesla-sijoituksillaan julkkikseksi noussut Cathie Wood (Ark Invest) sekä Twitterin perustaja Jack Dorsey (Square).

Suurin nimi on kuitenkin Elon Musk, joka keskustelee Dorseyn kanssa keskiviikkona 21. heinäkuuta. Tästä keskustelusta on viritelty monenlaisia teorioita. Chico Cryptolla on oma visionsa siitä, mitä Elon Musk mahdollisesti paljastaa tapahtumassa.

Elon Musk on saanut Bitcoinin nousuun aiemminkin tänä vuonna. Onko kahden kuukauden karhumarkkina ohi keskiviikkona Muskin paljastusten myötä? Aika näyttää.

Kuten edellä todettiin, kurssikehityksestä on vaikea kaivaa esiin mitään positiivista. Niin sanottu on-chain data eli Bitcoinin lohkoketjun analytiikka on silti lupaavaa. Edelleen.

Kuten yllä oleva grafiikka kertoo, uusia bitcoinien holdaajia tulee edelleen markkinoille valtavia määriä. Viime viikkojen trendi on ollut selkeästi se, että ostopuuhissa ovat piensijoittajat sekä valaat. Näiden väliin jää ryhmä ammatti- ja aktiivisijoittajia, jotka ovat myyneet positioitaan.

Myös louhijat ovat alkaneet taas varastoida bitcoineja.

Pinnan alla siis kuplii. Bitcoinkeskus ei usko, että vuoden 2021 bull-markkina on vielä ohi. Sivuttaisliike voi kuitenkin jatkua tuskastuttavan kauan.

Bitcoinin markkinaosuudessa ei suuria muutoksia

Bitcoinin markkinaosuutta kuvaava CRYPTOCAP-indeksi on tällä hetkellä lukemassa 46,42 prosenttia. Viikon takainen noteeraus oli 45,35 pinnaa, ja tätä edelsi 45,96 prosentin lukema. Jos Bitcoinin kurssi polkee paikallaan, niin eipä markkinaosuudessakaan näy suurempia muutoksia.

Alla ovat päiväkohtaiset tolpat.

Bitcoinin markkinaosuus 19.7.2021

Käynnissä sama trendi, joka on jatkunut toukokuun puolivälistä alkaen. Näyttää edelleen siltä, että pohja saavutettiin noin 40 prosentissa. Tähän voidaan silti laittaa monta kysymysmerkkiä perään.

Markkinoiden tunnelma on ollut äärimmäisen negatiivinen jo pitkään. Tästä huolimatta, Bitcoinin markkinaosuus ei kasva lainkaan. Tilanteen voi nähdä myös siitä näkövinkkelistä, että altcoinit pärjäävät olosuhteisiin nähden erinomaisesti.

Altcoin-markkinassa ei merkittäviä tapahtumia

Katsotaan seuraavaksi markkinoiden suurimpia altcoineja. Koska Bitcoinin markkinaosuus polkee paikallaan, niin actionia on turha odottaa myöskään altcoineista. Tämä pitää hyvin paikkansa viime viikon osalta.

Kuvassa ovat top 15 -kryptovaluutat sekä niiden pärjääminen Bitcoinia kohtaan (ei dollaria).

Altcoinit 19.7.2021

Altcoin-markkinoilla (top 15) ei ole tapahtunut viikon aikana mitään merkittävää. Kaikki altcoinit ovat hieman pakkasella stablecoineja lukuun ottamatta. Mielenkiintoista on se, että USD Coin on noussut jo 6. sijalle ohitettuaan XRP:n.

Myös Binance USD on vahvistanut asemiaan viime viikkoina. Nyt se on tukevasti sijalle kymmenen, eli top kymppiin mahtuu hyvin kolme stablecoinia! Jos haluat lukea lisää vakaavalutoista, niin tsekkaa viime viikolla päivitetty Bitcoinkeskuksen opas.

Edes Binance Coinin (BNB) 400 miljonaan dollarin coin burn ei auttanut tokenia plussalle.

Binance-pörssi käyttää joka kvartaali 20 % tuotoistaan tuhotakseen BNB-tokeneita.

DeFi-tokenit olivat otsikoissa pari viikkoa sitten, mikä sai sijoittajat unelmoimaan uudesta DeFi-buumista. Vastaava nähtiin kesällä 2020. Silloin Bitcoinin kurssi mateli myös kuukausia vaakasuoraan, mutta DeFi-buumi tarjosi tuottoja sijoittajille.

Nyt tämäkin orastava nousu on hiipunut. DeFi-tokenit ovat olleet pari viikkoa punaisella muiden altcoinien tavoin.

Aave otti DeFi-markkinan paalupaikan

Tarkastellaan myös DeFi-markkinan tilannetta sekä suurimpia protokollia. Kehitys jatkuu myös tällä sektorilla hyvin vaatimattomana. TVL pyörii tällä hetkellä 110 miljardin dollarin molemmin puolin.

Viikko siten koko DeFi-markkinan TVL oli 113,65 miljardia dollaria. Nyt tuo lukema on 107,47 miljardia. Pientä taantumaa on siis nähtävissä.

DeFi TVL 19.7.2021

Protkollatasolla näkyy pientä heiluntaa top 10 -sijoilla. Merkittävin muutos on rankingin ykköspaikalla. Suomalaistaustainen Aave nousi viikon tauon jälkeen takaisin kärkeen. Curve Finance otti piikkipaikan hetkellisesti itselleen. Nyt Curve on valunut kolmannelle sijalle.

Protokollakohtaiset TVL-luvut ovat varsin hyvällä tasolla. Vielä 6kk sitten puhuttiin Aaven osalta noin kahden miljardin lukemista. Koko DeFi-sektori oli tuolloin 30 miljardia dollaria. Nykytilanne on siis historiallisesti ottaen erinomainen, vaikka se tuntuukin taantumalta pitkän nousurallin jälkeen.

DeFi protokollat 19.7.2021

Noin kuukausi sitten oman tokeninsa saanut InstaDapp jatkaa vahvaa menoaan. Kyseinen protokolla ei näy pahemmin otsikoissa, mutta se on noussut parissa kuukaudessa aivan DeFi-markkinan kärkeen.

INST-token on vasta ranking-sijalla 263 (Coingecko) kryptovaluuttojen markkina-arvossa. Kyseessä on järkytävä vääristymä hallintotokenin markkina-arvon sekä InstaDapp-protokollan TVL-lukeman välillä. Tosin, on aina muistettava, että näillä kahdella ei välttämättä ole suoraa yhteyttä.

Onko INST seuraavan nousumarkkinan musta hevonen? Tokenia voi ostaa toistaiseksi vain hajautetuista pörsseistä, esim. Uniswap ja 1inch. Tämä rajoittaa merkittävästi sen päätymistä piensijoittajien suosikiksi. Jos (kun) INST pääsee suurimpien pörssien listoille -> BOOM?

Kun katsotaan TVL-lukuja per platform, tilanne näyttää seuraavalta. Suluissa viime viikon lukema.

  • Ethereum: 82,35 (87) miljardia dollaria
  • Binance Smart Chain: 12,46 (14) miljardia dollaria
  • Polygon: 5,34 (5,15) miljardia dollaria
  • Muut: 7,31 (5,5) miljardia dollaria

Johtavat platformit ovat menettäneet asemiaan, mutta Polygon sekä ”Muut” kasvattaneet. Muista lohkoketjuista voidaan mainita noin miljardin dollarin Solana sekä 2,8 miljardin taalan Terra.

Image credit: Flickr / JD Lasica


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!