18.1. Markkinakatsaus: Altcoinit vahvoilla

bitcoin-tienesti

Bitcoin on 10 prosenttia korkeammalla kuin viikko sitten. Tällä kertaa maanantaiaamuna ei nähty romahdusta! Altcoin-markkina on herännyt, etenkin DeFi-tokenit ja Polkadot nousussa.

Rekisteröidy Binancelle

Markkinakatsaus: Bitcoin

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 36.400 dollaria. Edellisen uutiskatsauksen aikaan kurssi oli 33.700 dollaria, ja sitä ennen 30.500 taalaa. Tämähän näyttää mukavan selkeältä nousutrendiltä! Todellisuudessa taustalta löytyy varsin rajua vuoristorataa.

Alla oleva grafiikka on luotu Tradingview-palvelussa.

bitcoin-kurssi20210118

Kuten grafiikassa näkyy, Bitcoinin kurssi etenee suoraa viivaa kohti kuvan oikeaa ylänurkkaa. Matkalla on nähty monia pienempiä raketointeja, mutta kurssi on palautunut joka kerta samalla trendilinjalle. Jos sama meno jatkuu myös tulevan viikon, kurssi olisi seuraavassa katsauksessa noin 37.500 dollaria.

Mielenkiintoista on se, että kaksi edellistä maanantaita toi markkinoille kovan kurssiromahduksen. Viikon takainen noin 10.000 dollarin ja 27-28 prosentin romahdus oli näistä suurin. Markkina toipui molemmista varsin nopeasti.

Oliko kyseessä ylikuumentuminen ja palautuminen järkevämmälle kasvu-uralle? Siltä hieman vaikuttaa. Moni odotti viime viikolla suurempaa romahdusta 15.1. eli perjantaina. Tämä liittyy stablecoin Tetheriin, johon palaamme hetken päästä tarkemmin. Suurempaa liikettä ei kuitenkaan tapahtunut.

Grayscale jatkoi viime viikolla taas Bitcoin-ostojaan 5132 kappaleella.

Total AUM -lukema on hieman aiempaa viikkoa pienempi tästä huolimatta. On kuitenkin hyvä huomata, että viime viikon imurointi vastaa kuuden päivän Bitcoin-louhintaa… ja Grayscale on vain yksi ainoa toimija!

“Bitcoin supply crisis” on ollut usein nähty otsikko viime kuukausina. Kyseessä on todellinen tilanne markkinoilla suurten toimijoiden keskuudessa. Alla on siitä hyvä esimerkki.

Monet sijoittajat saivat aivan uudenlaisia eToro kokemuksia, kun palvelu ilmoitti potentiaalisesti rajoittavansa kryptovaluuttaostoja viikonloppuisin. ”The unprecedented demand for crypto, coupled with limited liquidity, present challenges to our ability to support BUY orders over the weekend”.

Suuret operaattorit, kuten eToro, eivät saa aina hankittua vaadittavaa kolikkomäärää asiakkaidensa tarpeisiin. eToro joutui myös nostamaan hetkellisesti minimitalletusta rajoittaakseen uusien asiakkaiden virtaa palveluun. Jos nämä eivät ole bull-signaaleja, niin mitkä sitten?

Vuoden 2017-2018 rallin eläneet sijoittajat muistavat yhä, miten suurimmat pörssit sulkivat rekisteröinnit kokonaan pahimman manian aikaan.

Markkinakatsaus: Altcoinit

Bitcoinin markkinaosuus on artikkelin kirjoitushetkellä 66,3 prosenttia. Kahden edellisen viikon mittaukset ovat 68,6 ja 68,7 prosenttia. Näyttää siis siltä, että marras-joulukuussa alkanut Bitcoinin raju dominointi olisi tullut päätökseensä. Ainakin toistaiseksi.

Viime viikko oli kiistatta alttien. Yhä useampi influensseri alkoi myös huutaa sosiaalisessa mediassa uuden altseasonin alkua.

Alla olevassa kuvassa on altcoinien tulos Bitcoiniin (ei siis USD) verrattuna Coinpaprika-sivustolta.

altit-20210118

Tämä grafiikka ei näytä vielä uudelta alttirallilta, sillä monet tunnetut kolikot ovat punaisella. Vihreä väri kuitenkin lisääntyy, kun listaa mennään alemmas. Peräti 69 top 100 altcoineista on plussalla Bitcoiniin nähden seitsemän päivän ajalta.

Viikon raketti on ehdottomasti Polkadot, jonka DOT-token on rikkonut uusia kurssiennätyksiä päivä toisensa jälkeen. Samalla DOT ohitti myös XRP:n markkina-asemassa. Seuraavana XRP putoaa todennäköisesti Cardanon taakse, jonka tuleva Goguen-päivitys antaa kurssille vauhtia.

On vaikea nähdä perusteita gämblätä oikeustaistelun uhkaaman XRP:n kanssa, kun joka puolella on loistavia sijoituskohteita vahvoilla fundamenteilla.

Suurimmat DeFi-tokenit Aave ja Uniswap pärjäsivät myös erinomaisesti, ja tämä sentimentti nosti todennäköisesti myös Chainlinkin uusiin ATH-lukemiin. Suomalaistaustainen Aave teki komeat ATH-lukemat 199-200 dollarin tasolle.

Tällä hetkellä markkina näyttää olevan vedenjakajalla. Onko Bitcoinin suurin nousu toistaiseksi pysähtynyt? Tämä tarkoittaisi rahan virtaamista altcoineihin ja potentiaalista alttibuumia. Vai jatkaako Bitcoin pienen hengähdystauon jälkeen matkaansa kohti 50.000 dollaria pudottaen altit kyydistä?

Markkinakatsaus: DeFi

DeFi-markkinalla on takana vahva viikko. Edellisen katsauksen aikaan koko markkinan TVL eli Total Value Locked -lukema oli 20,17 miljardia dollaria. Tällä hetkellä ollaan tasolla 24,45 miljardia, mikä on uusi ennätys!

Alla oleva kuva on defipulse.com -sivustolta.

defi20210118

On toki huomioitava, että TVL-lukema kasvaa kahdella tavalla: orgaanisesti sekä valuuttojen arvonnousun myötä. Viime viikolla moni suosittu steikkaustoken nosti arvoaan kymmeniä prosentteja, mikä vaikuttaa toki asiaan. TVL jatkaa joka tapauksessa väkevää nousuaan!

Top 5 -listalla on tapahtunut myös todella merkittävää liikehdintää. Uniswapin TVL on noussut 2,51 miljardista 3,91 miljardiin vain viikon aikana! Jos sama tahti jatkuu, Uniswap ottaa Makerin ykköspaikan itselleen! Myös muut suuret DeFi-palvelut ovat nostaneet TVL-lukuaan merkittävästi.

Curve Finance on myös noussut uutena top 5 -listalle. Asiaan voi vaikuttaa cross asset swappien toteutus Synthetix-protokollan välillä.

Viime viikolla nähtiin myös historiallista uutisointia kotimaan mediassa.

Suomalaistaustainen Aave pääsi Kauppalehden sivuille! Kyseessä oli perustaja Stani Kulechovin haastattelu.

Toinen tärkeä uutinen liittyy Synthetix-protokollaan.

Kyseessä on ensimmäinen askel Synthetix-palvelun siirtymisessä kohti Optimistic Ethereum (OΞ) alustaa. OΞ on yksi johtavista Layer 2 -ratkaisuista Ethereum-verkon ruuhkan purkamiseksi. Idea on vähän vastaava kuin salamaverkossa Bitcoinin siirtojen nopeuttamiseksi.

Tällä hetkellä monien Dappien käyttökustannukset ovat kymmeniä dollareita per transaktio, mikä ajaa piensijoittajat pois palveluista. Layer 2 -ratkaisujen myötä Ethereum-appit voidaan helposti siirtää skaalautuvalle alustalle, jossa transaktiomaksut ovat luokkaa senttejä.

Voit lukea lisää tästä ratkaisusta Synthetixin blogista.

Photo by Pixabay from Pexels

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.