Uutiset
16
elo
bitcoin vuosi 2018

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

16.8. Uutiskatsaus: Bitcoin, Pörssit, Plus Token, Veritaseum

Perjantain uutiskatsauksessa spekuloidaan tuttuun tapaan Bitcoinin kurssikehitystä. Tämän lisäksi otetaan loikka finanssimaailmaan, jossa tapahtuu juuri nyt paljon. Kiinasta on paljastunut jopa 3 miljardin dollarin kokoinen Ponzi-huijaus. Veritaseum-projektin perustaja on haastettu oikeuteen.

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinin kurssi vastatuulessa

Viime viikon uutiskatsaus suoritettiin hyvin rauhallisissa merkeissä. Takana oli varsin tylsä viikko kryptovaluuttojen maailmassa, ja Bitcoinin kurssikehitys eteni myös mukavassa myötätuulessa. Kulunut viikko on sisältänyt enemmän ja vähemmän draamaa, joka on heijastunut myös Bitcoinin kurssiin.

Artikkelin kirjoitushetkellä ollaan hieman yli 10.000 dollarissa, ja takana on todella punainen päivä kryptomarkkinoilla. Bitcoinin kurssi käväisi eilen pörssistä riippuen noin 9600-9700 dollarissa, eli maaginen 10K rajapyykki rikottiin jälleen.

Tällä hetkellä kurssigraafi on muodostamassa seuraavanlaista triangelia.

bitcoin-kurssi-2019-08-16

Teknistä analyysia ei kannata ottaa kryptomaailmassa liian vakavasti, mutta monet sijoittajat seuraavat kurssikehitystä tällä hetkellä todella tarkasti. Torstain pohja tuli vastaan tarkalleen kuvassa näkyvällä trendilinjalla.

Kun tällainen triangeli puhkaistaan, seurauksena on analyytikoiden mukaan raju liike. Kurssi hakee tällä hetkellä suuntaa, ja taustalla oleva paine ikään kuin kasvaa koko ajan. Kun suunta lopulta löytyy, markkina painuu sen mukaisesti rajulla liikkeellä (ylös tai alas).

On kuitenkin syytä muistaa, että Bitcoin-markkina on yhä helposti manipuloitavissa. Mikä tahansa teknisen analyysin muodostelma voidaan rikkoa valaiden toimesta ilman suurempaa tuskaa.

Viime viikkoina on tullut varsin selväksi, että Bitcoinilla on vielä todella pitkä matka vuoden 2017 joulukuussa asetettuihin huippulukemiin. Moni ehti jo ennakoimaan nopeaa harppausta 20.000 dollariin kesäkuun rallin aikana, mutta markkinoilla näkyy olevan resistanssia todella paljon myös 10-12.000 välimaastossa. Myyjiä siis riittää.

Kovan seurannan alla oleva Bitcoinin markkinaosuus oli viikko sitten 70 prosentissa, mutta käväisi viikolla 67,5% tuntumassa. Artikkelin kirjoitushetkellä lukema on 68,6%. Mitään merkkejä altcoinien noususta ei ole vieläkään ilmassa.

Todennäköisin skenaario vaikuttaa edelleen olevan se, että Bitcoin pitää pintansa ja nostaa markkinaosuuden jopa 75-80% tuntumaan, kunnes edellinen kurssihuippu on saavutettu. Uusi altseason alkaisi vasta tämän jälkeen.

Yhdysvaltain korkokäyrän muutos ennustaa taantuman olevan lähellä

Bitcoin-markkina ei elä tyhjiössä, vaan perinteisten rahoitusmarkkinoiden tapahtumat ovat olennaisesti kytköksissä myös kryptovaluuttoihin. Moni sijoittaja hankkii kryptovaluuttoja legacy-järjestelmän romahduksen varalle sekä turvasatamaksi hyperinflaatiota vastaan.

Osakemarkkinoilla nähtiin pari päivää sitten merkittävä tapahtuma, mikä voi hyvinkin heijastua myös kryptovaluuttojen kursseihin. Kyseessä oli Yhdysvaltain valtionlainojen korkojen inversio – englanniksi puhutaan termistä inverted yield curve. Mistä on oikein kyse?

Valtiot lainaavat rahaa markkinoilta eri pituisilla lainapapereilla. Kyse voi olla esimerkiksi 6 kuukauden lainasta, 2 vuoden lainasta tai jopa 30 vuoden lainasta, Sijoittaja saa normaalisti korkeampaa korkoa pitkälle lainalle, mikä on myös loogista. On aivan eri asia lainata rahaa vuodeksi tai kymmeneksi vuodeksi.

Tämä tilanne kuitenkin kääntyi viime viikolla päälaelleen, kun 2 vuoden lainapaperin korko nousi yli 10 vuoden lainapaperia korkeammaksi. Alla olevassa kuvassa näkyy hyvin, miten pitkien lainojen korot ovat laskeneet rajusti.

inverted-yield-curve

Miksi kyseessä on niin merkittävä tapahtuma? So what, jos kahden vuoden korko ylittää kymmenen vuoden koron?

Tämä inversio on merkittävä, koska se on ennustanut viisi edellistä taantumaa. Jos sijoittajat haluavat kahdelle vuodelle korkeampaa korkoa kuin 10 vuodelle, he sanovat käytännössä seuraavaa: on todennäköistä, että taloudessa ilmenee lyhyellä aikavälillä ongelmia.

Kuten alla oleva kuva osoittaa, lainamarkkinat ovat olleet tässä ennustuksessa myös oikeassa. Harmaat palkit kuvaavat taantumaa ja sininen käyrä on 10 vuoden ja 2 vuoden koron erotus.

ennustava-korkokäyrä-1024x419

Edellisellä kerralla tämä erotus painui miinukselle juuri ennen vuoden 2008 romahdusta, ja tätä ennen inversio ennusti myös teknokuplan puhkeamisen.

Taantumaa ei ennusta tällä hetkellä vain korkojen inversio. Joka puolelta maailmaa tulee heikkoja talouslukemia, ja osakemarkkinoilla on todella paljon volatililteettia. Kiinan ja Yhdysvaltain kauppasota tuo soppaan omat mausteensa.

Miten tämä vaikuttaa kryptovaluuttoihin? Jos taloutta uhkaa taantuma, Yhdysvaltain keskuspankki alkaa pudottaa korkojaan lähemmäs nollaa. Euroopassa ja Japanissa ollaan jo miinuksella. Taloutta pyritään stimuloimaan keinolla millä hyvänsä, ja osakkeiden romahdus ja lama vie aina rahaa kohti turvasatamaa. Samaan aikaan keskuspankit luovat lisää rahaa tyhjästä, mikä luo ennen pitkää inflaatiota ja romahduttaa fiat-valuuttojen arvoa.

Yhdysvaltain markkinat vaikuttavat edelleen valtavasti koko maailmaan, kuten osakesijoittajat voivat todeta oikeastaan joka päivä. Jos amerikan markkinoilla alkaa tapahtua rumia asioita, se heijastuu välittömästi myös muuaalle maailmaan.

Talouden epävarmuus on näkynyt kesän aikana kullan ja hopean todella vahvana nousuna, ja monen mielestä Bitcoin kuuluu samaan kastiin. Kun luvassa on nsi keväänä myös kauan odotettu lohkopalkkioiden puoliintuminen, niin vuosi 2020 voi tarjota suorastaan täydelliset olosuhteet Bitcoinin rajulle kurssikasvulle.

Kuvat: kuvakaappaus theconversation.com artikkelista

Kolmen miljardin Ponzi-huijaus Kiinassa

Kryptomaailman tunnetuin Ponzi-huijaus on ehdottomasti Bitconnect, joka kaatui tammikuussa 2018. Bitconnect-token pysyi markkinoiden top 30 -kryptovaluuttana todella kauan, vaikka siitä varoittivat jokseenkin kaikki asiantuntijat.

Bitconnect lupasi sijoitushuijauksille tyypilliseen tapaan jopa päiväkohtaista tuottoa. Monet sijoittajat saivat rahansa ja houkuttelivat mukaan myös kaverinsa ja sukulaisensa, koska uusien asiakkaiden määrä piti Ponzi-huijauksen hengissä.

Ponzi-huijaukset kaatuvat lopulta aina siihen, että uusia huijattavia ei enää löydy, ja riittävän moni haluaa nostaa voittonsa ulos järjestelmästä. Näin tapahtui myös Plus Token -nimisen huijauksen kohdalla, joka paljastui hetki sitten.

Kyseessä on Kiinassa ja Etelä-Koreassa vahvasti vaikuttanut Ponzi, joka keräsi kryptosijoittajilta yli kolmen miljardin dollarin potin. Plus Token ei onneksi levinnyt laajamittaisesti länteen, mutta aiheutti jo nykyisellään valtavat vahingot.

Positiivista on se, että huijauksen avainmiehet on saatu kiinni. Ongelmia kuitenkin riittää.

Osa rikollisista on yhä vapaalla jalalla ja yrittää saada valtavan potin kryptovaluuttaa itselleen rahanpesuoperaatioiden kautta. Käytännössä rikolliset siirtävät valuutat pörsseihin pienissä erissä ja vaihtavat ne esimerkiksi privaattikryptoihin.

Kyseessä on valtava potti, sillä arvioiden mukaan Plus Tokenin hallussa on yhä jopa 200 000 Bitcoinia ja 800 000 Etheriä. Tuollaisen määrän dumppaaminen markkinoille romahduttaisi kurssit helposti kymmeniä prosentteja.

Koska kyse on Kiinassa tapahtuneesta rikoksesta kryptovaluuttoihin liittyen, yhteistyö pörssien ja poliisin välillä on haastavaa. Kryptovaluuttapörssithän ovat Kiinassa kiellettyjä, ja maa suhtautuu muutenkin kryptovaluuttoihin vihamielisesti.

Aika näyttää saavatko rikolliset aikaan rajuja markkinareaktioita, vai saadaanko valtava potti viranomaisten haltuun ajoissa.

Somessa liikkuu myös kommentteja, joiden mukaan Plus Token -huijareiden dumppaukset olisivat mahdollisesti myös eilisen kurssilaskun takana.

Aiheesta kertoo lisää Boxmining.

Veritaseum viranomaisten tähtäimessä

Veritaseum-token ei kuulu markkinoiden suosituimpiin kryptovaluutta, mutta projekti sai vuoden 2017 aikana taakseen muutamia kuuluisia nimiä Youtubesta. Esimerkiksi tunnettu ”Nostradamus” Clif High on ennustanut loistavaa tulevaisuutta tälle kolikolle, ja hänen aisaparinsa Bix Weir on myös suositellut sitä jo pari vuotta.

Kyseessä on finanssimaailmaan liittyvä projekti, jonka perustaja on itseoppinut ”guru” Reggie Middleton. Viikolla saatiin uutisia, että Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova SEC on jäädyttänyt miehen omaisuuden ja haastanut Middletonin oikeuteen ICO-huijauksesta vuonna 2017.

Veritaseum-fani Bix Weir julkaisi oman kannanottonsa seuraavasti.

SEC:n mukaan Middleton ei rekisteröinyt ICO:ta asianmukaisesti ja väitti että kyseessä ei ole security (arvopaperi). Middleton oli myös operoinut muutenkin lainvastaisesti, ja mies on siirtänyt SEC:n mukaan myös parin miljoonan taalan edestä sijoittajien varallisuutta omille tileilleen kuultuaan tästä haasteesta.

VERI-tokenin kurssi romahti uutisten myötä hetkessä noin 17 dollarista 6 dollariin. Tällä hetkellä kurssi on 5,80 dollaria, eli sijoittajilla löytyy edelleen uskoa tähän projektiin. Veritaseum-tokenin arvo oli parhaimmillaan 538,97 dollaria (kesäkuussa 2017).

Aika näyttää, mikä Middletonin ja VERI-tokenin kohtaloksi muodostuu.

Voit lukea lisää aiheesta tästä Coindeskin jutusta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *