Uutiset
16
elo
markkinakatsaus

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

16.8. Markkinakatsaus: Kryptomarkkina jatkaa nousutrendissä

Bitcoinin kurssi kävi kokeilemassa jo 25.000 dollarin rajaa. Koko markkina jatkaa edelleen lievässä nousutrendissä. Koirakolikot ovat pärjänneet vahvasti viime viikolla. Acala on noussut esiin DeFi-sektorissa.

Bitcoinin kurssi testasi 25.000 dollarin rajaa

Bitcoinin arvo on artikkelin kirjoitushetkellä lähes tarkalleen 24.000 dollaria. Kurssi oli viikko sitten noin 400 dollaria alempana. Tämä tarkoittaa hieman alle kahden prosentin nousua. Takana on kokonaisuutena tapahtumaköyhä viikko, vaikka kurssi kävikin testaamassa jo 25.000 dollarin tasoa.

Alla oleva grafiikka näyttää Bitcoinin kurssikehityksen päiväkohtaisilla kynttilöillä. Sininen trendiviiva on 50 päivän keskiarvo ja purppura trendi puolestaan 200 päivän keskiarvo.

btc-1608

Bitcoinin kurssi etenee yhä nousutrendissä, joka käynnistyi kaksi kuukautta sitten. Edeltävät 3-4 viikkoa on edetty suurin piirtein vaakasuoraan, mutta isossa kuvassa noustaan askel askeleelta ylemmäs.

Bitcoin on pysytellyt 50 päivän keskiarvon yläpuolella noin kolme viikkoa. Tämä on positiivista, mutta bull-trendiin on vielä matkaa. Tämä vaatisi vähintään 200 päivän keskiarvon saavuttamista. Tärkeä trendilinja on tällä hetkellä noin 33.000 dollarin tasolla. On myös syytä huomioida, että 200 päivän keskiarvo suuntaa yhä alaspäin.

Loppukesän kurssinousu on kulkenut käsi kädessä osakemarkkinan kanssa. Tässä ei ole varmasti mitään yllättävää. Bitcoin seuraa yhä etenkin Nasdaq-indeksin liikkeitä. Mielenkiintoista on se, miten nousuralli alkaa kuumentaa yhä enemmän sijoittajien tunteita. Miksi näin?

Sijoitusalan ammattilaiset eivät usko nousun olevan kestävällä pohjalla. Suuret hedge-rahastot ovat shortanneet osakkeita edellisen kerran näin paljon maaliskuun 2020 koronadipissä.

Markkinoiden tehtävänä on tarjota maksimaalista kipua mahdollisimman suurelle joukolle sijoittajia. Nyt karhut ovat tuskissaan, kun nousutrendi ei käänny. Moni instituutio on pian pakotettu ”fomoamaan” ralliin mukaan entistä korkeammilla hinnoilla. Tuo olisi loogisesti ajateltuna se piste, jossa markkina kääntyisi laskuun.

Kurssiralli alkaa siis hirvittää jo kovimpiakin karhuja. On kuitenkin hyvä muistaa, että kymmenien prosenttien bear market -nousuissa ei ole mitään tavatonta. Niitä nähdään aina pidemmissä laskumarkkinoissa.

Bitcoinkeskus jatkaa edelleen varovaisella linjalla. Vaikka takana on jo kaksi kuukautta nousua, niin Bitcoin on noussut prosenteissa mitattuna varsin vähän. Lisäksi kurssi on vielä kaukana bull-markkinan tyypillisistä tasoista. Jos spekuloit kurssilla lyhyellä tähtäimellä, ole varovainen.

Vaikuttaa myös siltä, että sijoittajien näkemys Fedin politiikasta on liian ruusuinen. Esimerkiksi Neal Kashkari kommentoi viime viikolla, että Fed on vielä kaukana voitonjuhlista, eikä hänen mielestään ole mitään syytä alkaa hidastaa koronnostoja.

Jos tarkastellaan Bitcoinia pitkän tähtäimen sijoituksena, kurssi on edelleen todella hyvissä ostopaikoissa. Niin kauan kun kurssi on selvästi 200 päivän keskiarvon alapuolella, käynnissä on alennusmyynti. Vaikka syksyllä nähtäisiin dippi alemmas, nykyinen kurssitaso on silti edullinen ostopaikka pitkällä tähtäimellä.

Meemikolikot ovat heränneet henkiin

Altcoin-markkina jatkaa jo kolmatta viikkoa positiivisissa merkeissä. Bitcoinin markkinaosuus on pudonnut jälleen viikon takaisesta – hieman yli puoli prosenttiyksikköä. Mielenkiintoista alttimarkkinassa on se, että meemikolikot ovat heränneet henkiin pitkän tauon jälkeen!

Alla oleva lista näyttää markkinoiden top 15 -kryptovaluutat sekä niiden kurssikehityksen Bitcoiniin verrattuna.

alts-1608

Listan kakkospaikalta on syytä nostaa esiin Ethereum, jonka kurssi on noussut mukavat 7,5 prosenttia Bitcoiniin nähden. Kuukaudessa ETH/BTC suhde on vahvistunut yli 24 prosenttia. Ethereumia nostaa alati lähestyvä The Merge, josta saatiin viime viikolla taas hyviä uutisia.

Suurimmat nousijat löytyvät kuitenkin ”koirakolikoiden” suunnalta. Kaksi suurinta meemikolikkoa, Dogecoin ja Shiba Inu, ovat molemmat nousseet todella vahvasti. Dogecoinin hinta lähes 20 prosenttia ja Shiba Inun hinta lähes 27 prosenttia Bitcoiniin verrattuna.

Dogecoinin nousun taustalla vaikuttaisi olevan uusi Dogechain.

Kyseessä on pari päivää sitten lanseerattu lohkoketju, jossa treidaamiseen tarvitaan wrapped DOGE-tokeneita. Aiheesta löytyy vielä toistaiseksi hyvin rajallisesti informaatioita.

Shiba Inua nostaa puolestaan uusi Shiba Eternity -peli sekä pian lanseerattava Shibarium Layer 2 -ratkaisu. Aiheesta löytyy lisätietoa esimerkiksi Youtubesta. Shiba Inun SHIB-token on jopa top 100 -listan neljänneksi paras suorittaja.

Meemikolikoiden nousu voi saada osan sijoittajista innostumaan nousurallista entistä enemmän. Tällä kertaa kurssi vaikuttaa kuitenkin nousevan uutisten vuoksi. Tämä on huono asia, koska bull-markkinaa kuvaa nimenomaan meemikolikoiden irrationaalinen kurssinousu.

Viikon kovin nousija on Ankr. Kyseessä on staking-infrastruktuuriprojekti, jonka natiivitoken Ankr:a on nyt mahdollista steikata. Tämä uutinen julkistettiin viisi päivää sitten. Kyseinen kolikko on noussut Bitcoiniin verrattuna yli 56 prosenttia.

Toiseksi eniten on noussut Celsiuksen CEL-token, peräti 42 prosenttia Bitcoiniin verrattuna. Mainitsimme tästä kolikosta jo viikko sitten. Käynnissä on edelleen piensijoittajien masinoima short squeeze, joka näyttää toimivan hyvin.

CEL-tokenin kurssi on noussut kahdessa kuukaudessa noin 0,20 dollarin kuopasta 2,70 dollariin. Parhaimmillaan CEL treidasi eilen noin 4,2 dollarissa!

Lido uhkaa pian Makerin ykköspaikkaa

DeFi-sektorissa on nähty draamaa pääasiassa ranking-listojen ulkopuolella. Tästä hetken kuluttua lisää tarkemmin. Kun tarkastellaan koko markkinaa, TVL on pysynyt suurin piirtein viime viikon tasolla. Alla oleva grafiikka sekä rankinglistat löytyvät defillama.com-sivustolta.

defi-1608

Lidon vahva meno jatkuu protokollatasolla. Olemme maininneet tästä Ethereumin liquid staking -protokollasta aiemmillakin viikoilla. Lidon suosio on kasvanut jatkuvasti Ethereumin The Merge -päivityksen lähestyessä. Se voi hyvinkin nousta ykköspaikalle jo ensi viikolla.

Viidentenä oleva Curve ei ole menettänyt asemiaan, vaikka protokolla joutui viime viikolla DNS-hyökkäyksen kohteeksi. Tämä ei siis tarkoita haavoittuvuutta Curve-protokollassa vaan iskua sen domainiin. Hakkeri yritti saada käyttäjät yhdistämään lompakkonsa väärään älysopimukseen, joka tyhjensi epäonnisten varata. Tämä on tuttu metodi DeFi-hakkeroinneista.

Tappiot jäivät lopulta vähäisiksi. Binancen perustaja Changpeng Zhao raportoi Twitterissä, että yhtiö sai jäädytettyä yli 80 prosenttia rikollisten varoista.

defi-prot-1608

Nostetaan esiin myös listan ulkopuolelle jäävä Acala Swap. Kyseessä on täysin uusi Polkadot-ekosysteemiin luotu DEX, joka lanseerattiin viikonloppuna. Samassa yhteydessä Acalan oma aUSD stablecoin joutui iskun kohteeksi. Lue lisää tämän viikon uutiskatsauksesta.

Tarkastellaan lopuksi lohkoketjujen tilannetta.

defi-chains-1608

Edellä mainittu Acala on raketoinut suoraan listan kuudennelle sijalle. Sen TVL on noussut lähes tyhjästä 1,6 miljardiin dollariin. Kyseessä on ensimmäinen Polkadot-ekosysteemin lohkoketju, joka on saanut merkittävää kannatusta sijoittajilta.

Solana on myös menettänyt puoli miljardia dollaria ja pudonnut viidenneltä sijalta seitsemänneksi. Acalan lisäksi sen on ohittanut hyvässä nosteessa oleva Polygon. Listalta on pudonnut kokonaan pois Fantom, jonka alamäki on ollut käynnissä jo puolisen vuotta.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!