15.6. Uutiskatsaus: Elon Musk, Microstrategy, Instituutiot, Polkadot, Ethereum Max

market

Elon Musk sai kryptomarkkinat nousuun twiittaamalla Bitcoinista.  El Salvadorissa hyödynnetään pian tulivuorien lämpöenergiaa louhinnassa. Microstrategy myy miljardilla dollarilla osakkeitaan ostaakseen bitcoineja. Instituutiot kasvattavat laajemmin Bitcoin-positioitaan. Polkadot lisättiin Coinbaseen. Ethereum Max mainosti Kim Kardashianin IG-tilillä.

Rekisteröidy Binancelle

Elon Musk ja Bitcoinin louhinta

Ei uutiskatsausta ilman Elon Muskia. Trendi jatkuu ainakin yhdellä viikolla, sillä Musk on ollut jälleen esillä kryptovaluuttamarkkinoilla. Tällä kertaa positiivisissa merkeissä!

Kyseessä on twiitti, josta mainitsimme jo viikon markkinakatsauksessa. Elon Musk kommentoi Cointelegraph-lehden virheellistä uutisointia Teslasta. Samalla hän antoi positiivisen lausunnon Bitcoiniin liittyen.

Tesla hyväksyy Bitcoinin jälleen maksuvälineeksi, jos tietyt ehdot louhinnan vihreydestä täyttyvät. Musk heittää twiitissä luvun 50 % pöytään sekä positiivisen trendin. Kommenttoi nosti Bitcoinin kurssia välittömästi pari tuhatta dollaria.

Bitcoinin louhinnasta uusiutuvilla energianlähteillä liikkuu hyvin erilaisia lukuja. Moni lähde käyttää lukemaa 75 %, mutta tuoreita listauksia on myös 25-30 % tasolla. Matalampi lukema on täysin uusiutuvilla, korkeammassa luvussa uusiutuvat ovat yksi osa energianlähteitä.

Tulivuoret ovat olleet myös esillä louhintaan liittyen. Tämä johtuu El Salvadorista, jossa Bitcoin otettiin äskettäin käyttöön viralliseksi maksuvälineeksi. Maan presidentti twiittaili näin:

El Salvadorissa hyödynnetään pian tulivuorista syntyvää lämpöenergiaa Bitcoinin louhintaan! Tulivuoriahan riittää ympäri maailmaa, joten tämän energianlähteen ympärille voi syntyä paljon louhintafarmeja.

Käynnissä on myös laajamittainen louhintafarmien siirtymä Kiinasta. Maa haluaa fossiilisia polttoaineita käyttävät louhintafarmit ulos. Tämä on erinomainen asia Bitcoinin louhinnan kannalta. Parempi maantieteellinen hajautuminen sekä enemmän uusiutuvan energian käyttöä.

Trendi on siis lupaava! On vain ajan kysymys, milloin Tesla hyväksyy uudelleen bitcoinit maksuvälineeksi.

Microstrategy myy osakkeita ostaakseen bitcoineja

Michael Saylor kuuluu Elon Muskin avoin uutiskatsausten vakiokasvoihin. Hänen johtamansa Microstrategy omistaa enemmän bitcoineja kuin mikään muu julkinen osakeyhtiö. Voit tsekata ajan tasalla olevan listan instituutioiden saldoista osoitteesta bitcointreasuries.net.

Uutisoimme jo viikko sitten yhtiön lainanotosta. Microstrategy haki markkinoilta 400 miljoonaa dollaria lainaa bitcoinien ostoon. Rahaa on todellakin tarjolla, sillä markkinoilta olisi irronnut peräti 1,6 miljardia dollaria! Vain neljä kuukautta aiemmin, yhtiö oli lainannut 600 miljoonaa samaan tarkoitukseen.

Microstrategyn nälkä tuntuu kasvavan syödessä, sillä tällainen uutinen saatiin eilen.

Yhtiö myy omia osakkeitaan peräti miljardin dollarin arvosta. Saatujen varojen käytöstä mainitaan seuraavaa: ”We intend to use the net proceeds for general corporate purposes, including the acquisition of bitcoin”

Michael Saylor aikoo mennä todellakin all-in. Microstrategy on ottanut pelkästään lainaa yli miljardi dollaria Bitcoinien hankintaan. Nyt vielä osakkeiden myynti päälle. Yhtiöllä oli kaiken lisäksi jo ennestään hallussaan yli 92.000 bitcoinia. Määrä ylittää reilusti 100.000 kappaleen lähiaikoina.

Hedge-rahastojen kryptosijoitukset kasvavat

Institutionaaliset sijoittajat ovat käynnissä olevan bull-markkinan suurimpia puheenaiheita. El Salvadorin myötä ollaan ottamassa askeleita myös kohti keskuspankkien ja valtioiden Bitcoin-holdausta.

On myös selvää, että Bitcoinin kurssi ei nouse 100.000 dollariin vain piensijoittajien rahoilla. Instituutioilla on valtavasti sijoitusvarallisuutta, joka etsii tällä hetkellä uutta kotia nollakorkojen ja ylihintaisten osakkeiden maailmassa.

Financial Times julkaisi mielenkiintoisen artikkelin hedge-rahastojen sijoitushalukkuudesta. Kyselyssä oli haastateltu sadan globaalin yhtiön CFO:ta. Vastaukset ovat erittäin lupaavia: hedge-rahastot aikovat nostaa kryptovaluuttojen osuutta 7,2 prosenttiin portfolioista tulevan viiden vuoden aikana.

Nämä panostukset tarkoittaisivat satojen miljardien dollareiden ostopainetta markkinoille. Kyseessä on varsin merkittävä lukema, sillä 1-3 prosentin siivu on tyypillinen sijoitus tämän kokoluokan pelureille.

Myös konkarisijoittaja Paul Tudor Jones on samoilla linjoilla.

Paul Tudor Jones oli reilu vuosi sitten ensimmäisiä kovan kaliiberin sijoitusguruja, jotka liputtivat avoimesti Bitcoinin puolesta. PTJ on nyt entistä vakuuttuneempi Bitcoinin asemasta sijoitusportfoliossa. Hän haluaa myös nostaa Bitcoin-positionsa viiteen prosenttiin.

Polkadot Coinbaseen ja parachain-huutokaupat

Polkadot nousi vuosi sitten kuin tyhjästä kryptovaluuttojen top 10 -listalle. Tämä tapahtui projektin kauan odotetun MainNet-lanseerauksen myötä. Sijoittajat ja sovelluskehittäjät ovat odottaneet koko kevään ajan parachain-huutokauppojen alkua. Nyt ne ovat vihdoin käynnistyneet.

Polkadot on järjestelmänä hyvin erikoinen. Se on kuin verkko lohkoketjuja, joita kutsutaan nimellä parachain. Kaiken keskiössä on järjestelmää valvova relay chain. Sen kautta parachainit linkittyvät toisiinsa.

Parachaineja on vain rajallinen määrä – tässä vaiheessa 100 kappaletta. Niitä ei saa käyttöönsä kuka tahansa, vaan jokaisesta slotista käydään huutokauppa. Tämä on siis parachain auction. Sijoittajat voivat steikata DOT-tokenia parhaille projekteille. Jos projekti voittaa parachainin, steikkaajat saavat vastineeksi kyseisen parachainin natiivitokenia.

Parachain auction muistuttaa siis ICO:ta monella tapaa. Alla oleva video on hyvä infopaketti aiheeseen.

Polkadotissa on myös toinen erikoisuus: Kusama. Kyseessä on ns. canary network eli ikään kuin testiympäristö Polkadotille. Kusama on silti oma ja tärkeä projektinsa, ja sen KSM-token on pärjännyt myös erinomaisesti viimeisen vuoden aikana.

Parachain-huutokaupat käynnistyvät näin ollen ensin Kusaman puolella. Steikkaus tapahtuu joko DOT tai KSM-tokenien avulla. Löydät lisätietoa aiheesta Kusaman sivuilta.

Huutokauppojen käynnistyminen luonee kysyntää KSM ja DOT-tokeneille. Polkadot sai myös ylimääräistä nostetta toisaalta, sillä Coinbase lisäsi Polkadotin valikoimiinsa tällä viikolla! DOT-token on ensin tarjolla Coinbase Pro:ssa ja tullee 1-2 viikon sisällä myös ”tavallisen Coinbasen” listoille.

Kim Kardashian mainosti Ethereum Maxia

Vuoden 2021 teemana ovat olleet ns. koirakolikot, joista uutisoimme myös aiemmin tänä keväänä. Dogecoin-meemikolikon menestys on innostanut eri tahoja luomaan kymmenittäin koira-aiheisia tokeneita. Niitä yhdistää järjettömän pieni yksikköhinta sekä keinotekoinen holdaus-insentiivi.

Koida-aiheiden lisäksi markkinoille on luotu kolikoita sanayhdistelmillä ELON / MOON / MARS / SAFE. Uusin tapaus on Ethereum Max. Projekti haki huomioita suoraan sosiaalisen median huipulta eli Kim Kardashianin Instagram-tililtä.

Maailman kuuluisimmalla sometähdellä on pelkästään Instagramissa 228 miljoonaa seuraajaa. Kardashian nettoaa yksittäisistä postauksista tyypillisesti 300-500.000 dollaria, joskus jopa enemmän.

Ethereum Max teki muutamaa viikkoa aiemmin myös vastaavan tempauksen. Kyseinen token oli ainoa kryptovaluutta, jolla saattoi ostaa lipun Mayweather vs Logan Paul -otteluun.

Tätä kryptovaluuttaa ei kannata sekoittaa Ethereumiin millään tavoin. Nimi on valittu samasta syystä kuin Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond jne. Projekti haluaa hyödyntää tunnettua brändiä. Ethereum Max on puhdas ”meemikolikko” siinä missä edellä mainitut koirakolikotkin.

Coindesk käsitteli aihetta tuoreessa artikkelissaan. Nämä meemikolikot ovat bull-markkinan sivutuote, jotka katoavat aikanaan listoilta ja saavuttavat todellisen arvonsa: nolla euroa. Bitcoinkeskus kehoittaa välttämään tällaisia kryptovaluuttoja sijoituskohteina.

Sergei Tokmakov, Esq. from Pixabay

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.