Uutiset
15
helmi
PayPal

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

15.2. Uutiskatsaus: PayPal, Coinmotion, BNY Mellon, Miami, Bitcoin ETF

Viime syksyn kryptorallin käynnistänyt PayPal on ilmoittanut uusista laajennuksista. Coinmotion laajentaa myös tarjontaansa; Bitcoinkeskuksella on vahva arvaus uusista valuutoista! Yhdysvaltain vanhin pankki mukaan kryptovaluuttoihin. Miamin pormestari haluaa kaupungista Bitcoin-keskuksen. Kanadassa hyväksyttiin Pohjois-Amerikan ensimmäinen Bitcoin ETF.

PayPal tuo kryptovaluutat brittiasiakkaille

PayPal oli ehdottomasti yksi viime vuoden suurimmista triggereistä Bitcoinin kurssinousulle. Maksupalvelu vahvisti lokakuun lopulla lisäävänsä kryptovaluutat tarjontaansa. PayPalin kautta voi hankkia Bitcoinia, Ethereumia, Bitcoin Cashia sekä Litecoinia.

Tähän asti kryptovaluutat ovat olleet vain amerikkalaisten käyttäjien lompakoissa. Suosio on ollut valtavaa, sillä pelkästään PayPalin kysyntä oli vuoden 2020 lopulla noin 70 % kaikista louhituista bitcoineista.

PayPal ilmoitti viime viikolla laajentavansa kryptotarjontaa myös Iso-Britanniaan.

Kryptovaluutat tuodaan kevään 2021 aikana myös Venmoon, joka on niin ikään PayPalin omistama maksuappi. Pian PayPalin käyttäjät voivat myös maksaa suoraan tilinsä kryptovaluuttasaldosta tehdessään ostoja 29 miljoonasta online-kauppapaikasta.

Eikä tässä vielä kaikki. PayPal pyrkii myös keskuspankkien digirahan (CBDC) lompakoksi. Yhtiön toimitusjohtaja Daniel Schulman kommentoi aihetta näin pari viikkoa sitten:

”We all know the current financial system is antiquated, and we can envision a future where transactions are completed in seconds, not days; a future where transactions should be less expensive to complete; and a future that enables all people to be part of the digital economy, not just the affluent. We are significantly investing in our new crypto, blockchain, and digital currencies business unit in order to help shape this more inclusive future.”

Schulmanin mukaan edellä mainitut päivitykset (Venmo, UK, maksaminen kryptoilla) ovat vain ensimmäisiä askeleita pitkässä roadmapissa kryptovaluuttoihin ja lohkoketjuteknologiaan liittyen.

PayPalin siirrot vaikuttavat taatusti jollain tasolla myös kryptovaluuttapörsseihin. Se houkuttelee etenkin aloittelevia käyttäjiä Yhdysvalloista, jotka olisivat muuten ostaneet bitcoineja esim. Coinbasen tai muiden helppokäyttöisten palveluiden kautta.

Coinmotionin tarjonta laajenee

Viikonloppuna saatiin uutisia Pohjoismaiden johtavasta kryptovaluuttojen kauppapaikasta, Coinmotionista. Informaatio jäi monilta piiloon, sillä se löytyy Twitteristä perustaja Henry Braden vastauksista liittyen käyttäjien kysymyksiin.

Brade kirjoitti sunnuntaina seuraavan tiedotteen suomalaisille yrityksille.

Coinmotionin perustaja vastaili myös samassa ketjussa käyttäjien kysymyksiin. Ensimmäinen kommentti liittyy stablecoinien lisäämisestä palveluun. Brade kommentoi, että Coinmotion työstää tällä hetkellä USDC-stablecoinin lisäystä tarjontaan. Aikatauluun hän ei ottanut kantaa.

USDC on reguloitu stablecoin, joka on noussut etenkin DeFi-buumin aikana Tetherin suurimmaksi haastajaksi. Tällä hetkellä sen markkina-arvo on 7,3 miljardia dollaria. Tetherin on 32 miljardia ja kolmanneksi suurimman, DAIn, noin 2 miljardia.

Brade kommentoi tämän jälkeen Coinmotionin lähitulevaisuuden suunnitelmia. Hänen mukaansa yhtiöllä on työn alla neljän top 20 -tokenin lisäys tarjontaan. ADA:n ja Polkadotin Brade sulki pois teknisesti haastavina, minkä lisäksi voidaan poistaa olemassa olevat BTC, ETH, LTC, XRP ja XLM.

Bitcoinkeskuksen arvaus on se, että mukana ovat varmuudella Chainlink ja Aave. Kaksi muuta voisivat olla edellä mainittu USDC sekä Uniswap. Kaikki neljä ovat suosittuja Ethereum-pohjaisia tokeneita ja markkinan top 20 -listalla. Jäämme odottamaan vahvistusta tälle tiedolle!

Jos palvelu ei ole vielä tuttu, niin tsekkaa Bitcoinkeskuksen Coinmotion-opas tästä.

BNY Mellon mukaan kryptovaluuttoihin

Moni instituutioiden adoptioon liittyvä uutinen jäi viime viikolla hieman taka-alalle johtuen Teslan aiheuttamasta kohusta. Yksi tällaisista on ehdottomasti tapaus BNY Mellon.

Kyseessä ei ole mikä tahansa lainakioski vaan Yhdysvaltojen vanhin pankki, jonka juuret ulottuvat jo vuoteen 1784 saakka. BNY Mellon on hyvä esimerkki siitä, että pitkät historia ja perinteet eivät ole este sen kuuluisan digiloikan ottamisessa.

Wall Street Journal raportoi viikko sitten, että pankki tarjoaa jatkossa ns. custody-palveluita kryptovaluuttoihin liittyen. Custody-palvelu tarkoittaa suomeksi kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelua instituutioille.

Toimitusjohtaja Roger Regelman kommentoi lehdistötiedotteessa seuraavasti:

“BNY Mellon is proud to be the first global bank to announce plans to provide an integrated service for digital assets. Growing client demand for digital assets, maturity of advanced solutions, and improving regulatory clarity present a tremendous opportunity for us to extend our current service offerings to this emerging field. Pending further evaluations and approvals, we expect to begin offering these innovative and industry-shaping capabilities later this year.”

Bitcoinkeskus on maininnut useaan kertaan, että pankkien tulo kryptovaluuttoihin on vain ajan kysymys. Jokainen merkittävä rahoituslaitos joutuu ottamaan kryptovaluutat tarjontaansa joko ennemmin tai myöhemmin. Vaihtoehtoja ei ole, koska asiakkaat siirtyvät muuten kilpaileville palveluntarjoajille.

Tästä saatiin hyvä esimerkki myös viime viikolla, sillä pankkijätti JPMorganin piti antaa nopeasti oma lausuntonsa aiheesta. Yhtiön COO Daniel Pinto kommentoi kertoi CNBC:n haastattelussa pankin tarjoavan kryptovaluuttapalveluita, jos kysyntä sille kasvaa.

Miamista Yhdysvaltojen Bitcoin-pääkaupunki?

Miami on tunnettu lomakohde myös suomalaisille turisteille. Kyseessä on yksi Yhdysvaltojen kuuluisimmista kaupungeista, joka on erittäin tärkeä taloudellinen keskus. Miami kuuluu globaalisti Alfa-tason maailmankaupunkeihin.

Kun tällaisen kaupungin pormestari puhuu Bitcoinsta, kyseessä ei ole leikin asia. Alla olevalla videolla on Charlie Shremin haastattelu Miamin pormestarin, Francis Suarezin, kanssa.

Suarez pääsi viime viikolla otsikoihin miehen ajaman Bitcoin-lainsäädännön vuoksi. Suarez haluaa, että kaupungin työntekijät voisivat saada osan tai koko palkkansa bitcoineissa. Miamin asukkaat voisivat myös maksaa tiettyjä veroja bitcoineissa. Suarezia kiinnostaa myös Bitcoinin lisääminen kaupungin taseeseen.

Pormestarin ehdotus meni myös läpi Miamin hallinnossa, tosin vahvasti muutettuna. Lainaus Bloombergin artikkelista.

“Although the commission approved the resolution 4-1, it significantly dialed back its original wording. It only agreed to study the practicality of such steps, rather than taking action, as the original proposal had suggested.”

Miamin hallinto muutti ehdotuksen sananmuotoja siten, että kaupunki päättää tutkia asiaa, mutta ei suoraan vielä hyväksynyt Bitcoin-ideointia.

Suarez pyrkii houkuttelemaan Miamiin Silicon Valleyn teknologiayhtiöitä, ja suotuisa ”Bitcoin-ilmasto” on tärkeä osa tätä suunnitelmaa. Hän kommentoi kaupungin valtuustolle:

“I think we’re on the cusp of seeing a major titanic shift on this. It’s an industry that’s boisterous, vociferous and growing, and this would send the right signal.”

Kyseessä on jälleen yksi pieni askel kohti laajempaa Bitcoinin adoptiota. Tällaisia esimerkkejä ja edelläkävijöitä tarvitaan, jotta konservatiivisemmat päättäjät alkavat pikkuhiljaa herätä nykyaikaan!

Bitcoin ETF hyväksyttiin Kanadassa

Bitcoin ETF on ollut vuosi tapetilla ollut aihe Yhdysvalloissa. Olemme uutisoineet siitä myös Bitcoinkeskuksessa useaan otteeseen. Bitcoin ETF:n piti nostaa kryptovaluutat kurimuksesta jo kesällä 2018, mutta toisin kävi. Hakemus toisensa perään on hylätty jo vuodesta 2013 lähtien.

Toisin on asia Kanadassa! Yhdysvaltain pohjoinen naapuri ehti siis ensin ja hyväksyi Pohjois-Amerikan ensimmäisen Bitcoin ETF:n.

Ontario Securities Commission (OTC) hyväksyi Torontosta peräisin olevan Purpose Investments Ltd -yhtiön ETF:n, joka on nimeltään Purpose Bitcoin ETF. Yhtiö kommentoi ETF-tuotetta seuraavasti:

“The ETF will be the first in the world to invest directly in physically settled Bitcoin, not derivatives, allowing investors easy and efficient access to the emerging asset class of cryptocurrency.”

Kryptoskenessä erittäin tunnetut Winklevoss-veljekset ovat tässäkin mukana, sillä heidän yhtiönsä Gemini vastaa ETF:n taustalla olevien bitcoinien säilytyksestä. Purpose Bitcoin ETF sisältää siis ”fyysisiä bitcoineja” eli sen arvo heijastaa Bitcoinin kurssikehitystä.

Todennäköisesti Purpose Bitcoin ETF madaltaa kynnystä myös Yhdysvaltain markkinoille hyväksytylle Bitcoin ETF:lle. Tämä olisi jälleen yksi bull-markkinaa ajava uutinen.

ETF/ETN-sijoitus on monille perinteisille sijoittajille suosittu valinta. Esimerkiksi Nordnet tarjoaa suomalaisille Bitcoin- sekä Ethereum-trackeria. Kun trackerin ostaa Nordnetista, sen saa samaan portfolioon osakkeiden kanssa.

ETF/ETN-sijoittajan ei tarvitse murehtia kryptovaluuttojen säilytyksestä ja hakkeroinnista eikä omasta verokirjanpidosta. Haittapuolena on liikkeellelaskijan riski, vuosittaiset kulut sekä kaupankäynti vain pörssin aukioloaikoina.

Mainitaan lopuksi vielä kuuntelusuositus Suplasta!

Photo by Brett Jordan from Pexels


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!