15.2. Markkinakatsaus: Bitcoinin 50K kurssi jäi haaveeksi

elon musk tesla

Bitcoin ei rikkonut 50.000 dollarin rajapyykkiä ystävänpäivänä, vaikka lähellä käytiin. Viikko oli silti täynnä mahtavia uutisia instituutioiden adoptiosta. Altcoinit pysyivät hyvin Bitcoinin nousun perässä, vaikka Dogecoin ja tunnetuimmat DeFi-kolikot olivat vaihteeksi laskussa. Binance Smart Chainin DeFi-sektori jatkaa kovaa nousua Pancakeswapin vetämänä.

Rekisteröidy Binancelle

Markkinakatsaus: Bitcoin

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä 47.500 dollaria. Viikko sitten lukema oli 39.400 taalaa, joten takana on kaikin puolin historiallinen viikko. Uutisaiheista ei ole todellakaan pulaa!

Bitcoinkeskus jakaa viikon tapahtumat nykyisin markkina- ja uutiskatsaukseen. Tämä artikkeli on markkinakatsaus, jossa keskitytään kryptovaluuttojen kursseihin. Uutiskatsauksessa pureudumme tarkemmin viime viikon uutisiin.

Jatketaan sitten Bitcoinin kurssilla, joka näkyy alla olevassa grafiikassa. Löydät kryptovaluuttojen sekä osakkeiden grafiikat TradingView-palvelusta.

bitcoinkurssi20210215

Viikon uutispommi saatiin välittömästi edellisen markkinakatsauksen julkaisun jälkeen. Tesla ilmoitti tehneensä 1,5 miljardin dollarin sijoituksen Bitcoiniin. Tämä kommentti sai Bitcoinin kurssin nousuun noin 39.000 dollarista aina 47.000 dollariin pari tunnin aikana.

Lopun viikkoa Bitcoinin kurssi sitten sahasi ylös-alas noin 44.000-48.000 dollarin välimaastossa. Moni odotti 50.000 dollarin puhkaisua ystävänpäivän kunniaksi. Bitcoinin ostaminen ei kiinnostanut sijoittajia riittävästi, joten tähän ei aivan päästy. Coinmarketcapin mukaan uusin ATH-noteeraus on nyt 49487 dollaria.

Teslan uutinen ja sen vaikutukset on käyty läpi tarkemmin alla olevalla videolla.

Teslan tärkein viesti on paljon kurssinousua suurempi. Kyseessä on yksi maailman suurimmista yrityksistä, markkina-arvoltaan tällä hetkellä yli 800 miljardia dollaria. Jos tämän kokoluokan yhtiö voi hankkia bitcoinia, niin Google, Apple, Amazon tai Microsoft voivat hyvin olla seuraavia.

Teslan lisäksi viikko oli täynnä erilaisia uutisia Bitcoiniin ja instituutioihin liittyen. Yhdysvaltain vanhin pankki, BNY Mellon, lisää kryptovaluutat tarjontaansa. Pankkijätti JP Morgan ilmoitti myös tarjoavansa custody-palveluita asiakkailleen, jos kysyntää riittää. Aiheesta uutisoi myös suomalainen Kauppalehti.

Mastercard ilmoitti myös hyväksyvänsä kryptovaluuttoja omaan verkkoonsa, Paypal tuo kryptovaluutat pian brittiasiakkaille ja Miamin pormestari Francis Suarez teki seuraavan ilmoituksen.

Suarezin tavoitteena on mahdollistaa työntekijöiden palkanmaksu sekä verojen maksu bitcoineilla. Miamin kaupunki voi myös holdata bitcoineja taseessaan.

Aivan kaikki eivät sentään ole “bullish” Bitcoinin suhteen. Monivuotiset Bitcoin-negailijat Peter Schiff ja Nouriel Roubini saivat viime viikolla liittolaisen Nassim Nicholas Talebista.

Viime viikko oli siis hurjaa tykitystä Bitcoinin adoptioon liittyen. Ei mikään ihme, että kurssi rikkoi uusia ATH-lukemia useampaan kertaan. Kaiken kohun keskellä on hieman yllättävää, ettei 50.000 dollarin yli päästy. Resistanssia näyttää olevan 48-49.000 dollarissa melkoisesti. Bitcoinin vauhtia on myös hillinnyt altcoinien hyvä ralli.

Isossa kuvassa Bitcoinin kurssikehitys näyttää yhä positiiviselta. On aivan luonnollista, että nousurallin aikana nähdään ”cool down” -kausia sekä vastustustasoja. Ennen Tesla-uutista Bitcoinin kurssi ei päässyt kuukauteen yli 40.000 dollarin rajapyykin.

Edeltävät kuusi kuukautta ovat olleet täynnä instituutioiden adoptiouutisia, eikä niille näytä tulevan loppua. Tämä on erittäin rohkaiseva trendi Bitcoinin kehityksen kannalta.

Markkinakatsaus: Altcoinit

Bitcoinin markkinaosuus on artikkelin kirjoitushetkellä 61 prosenttia. Kolmen edellisen viikon mittaukset ovat 60,6 %, 62 % ja 62,8 %. Vuoden alussahan Bitcoin dominance oli lähes 70 prosenttia, joten käynnissä on edelleen alttien vahva jakso.

Bitcoinin markkinaosuuden tasainen lasku pysähtyi Teslan uutiseen, jonka ansiosta Bitcoin sai rajun buustin ja kellotti uudet ATH-lukemat. Tämä huomioiden, altcoinit suoriutuivat erinomaisesti, sillä Bitcoinin markkinaosuus kasvoi viikossa vain noin 0,4 prosenttiyksikköä.

Tutkitaan top 15 altcoineja Coinpaprika-sivuston kuvasta. Kasvuprosentit ovat siis Bitcoiniin nähden, eivät dollareihin.

altit20210215

Kuten näkyy, altit ovat Bitcoinin Tesla-buustista huolimatta erittäin vahvoilla. Kaikki suuret kolikot ovat reilusti vihreällä 30 päivän ajalta ja suurin osa myös 7 päivältä. Takkiin ottivat vain Ethereum, Dogecoin sekä Aave, jotka ovat raketoineet hurjasti aiemmin helmikuussa.

Vaikka Ethereum on hieman pakkasella su-ma -välisen yön korjausliikkeen jälkeen, Ether rikkoi myös viime viikolla uudet ATH-lukemat 1871 dollariin. Tällä hetkellä moni sijoittaja odottaa väistämätöntä 2000 dollarin puhkaisua.

Top kympin raketti oli Binance Coin, joka rikkoi niin ikään uudet ATH-lukemat viime viikolla – 148,07 dollaria. BNB on saanut huikeaa buustia Binance Smart Chainin DeFi-sektorin kasvusta. Binancen kolikko on noussut kuukaudessa 40 dollarista 148 dollariin eli reilusti päälle 200 prosenttia!

Pitkään hiljaiseloa viettänyt IOTA on myös nousussa! MIOTA-token on tuplannut kurssinsa parissa viikossa reilusti yli dollariin. Kurssi saa buustia mm. tulevasta Chrysalis-päivityksestä.

Mielenkiintoista on myös Dogecoinin jatkuva suosio. DOGE on pudonnut kuluneen viikon aikana kymmeniä prosentteja muihin kärkialtteihin nähden, mutta kolikon sijainti top 15 -listalla on edelleen uskomatonta.

Dogecoin-huuma sai nostetta Elon Muskilta myös viime viikolla. Tesla-miljardööri nimittäin twiittasi ostaneensa dogecoineja yhdeksän kuukauden ikäiselle lapselleen X Æ A-Xii.

Musk otti myös kantaa Dogecoinin suuromistajiin viime yönä.

On mielenkiintoista nähdä, miten kauan tämä Dogecoin-huuma oikein jatkuu. Aikanaan DOGE kyllä putoaa takaisin noin sijojen 30-50 maastoon, kunhan markkinoille saadaan suurempi korjausliike.

Tällä hetkellä ollaan alttien ja Bitcoinin suhteen vedenjakajalla. Altcoineilla on ollut todella vahva alkuvuosi, mutta Bitcoin on kääntynyt takaisin nousu-uralle ja kolkuttelee 50.000 dollaria. Jos tuo rajapyykki rikotaan, raha voi hyvinkin virrata taas alteista Bitcoiniin, aivan kuten vuoden 2020 lopulla.

Markkinakatsaus: DeFi

DeFi-markkina on jatkanut edelleen nousuaan kuluneen viikon aikana. Tällä hetkellä vain Ethereum-projekteja listaava defipulse.com kertoo TVL eli Total Value Locked -lukeman olevan 39,01 miljardia dollaria. Viikko sitten oltiin tasolla 34,81 miljardia ja kaksi viikkoa sitten 27,24 miljardissa!

Alla oleva kuva on tilanne DeFi-markkinassa artikkelin kirjoitushetkellä.

defipulse20210215

Viiden kärki on pysynyt muuttumattomana viime viikosta. Ykkössijalla oleva Maker vahvistuu jatkuvasti muihin nähden. Protokolla on saanut varoja lähes miljardi dollaria sitten edellisen katsauksen. Makerin MKR-tokenin markkina-arvo on vain 2,4 miljardia dollaria, joten kyseessä on mahdollisesti paras sijoituskohde kärkipään DeFi-protokollista.

Huom. Bitcoinkeskuksesta löytyy nyt myös Uniswap-opas sijoittajan näkökulmasta.

Viime aikoina on kohuttu 1inch-protokollan tekemästä ”vampire airdropista”, jolla pyritään houkuttelemaan Uniswapin käyttäjiä pörssiin. 1inch puuttuu defipulse-sivustolta tästä syystä. Sen TVL on noin kaksi miljardia dollaria ja kovassa nousussa.

1inch jakaa airdroppina sen omaa tokenia (1INCH) Uniswapin käyttäjille, jotka eivät ole vielä treidanneet 1inch-pörssissä. Jos kuulut tähän kastiin, voit käydä kokeilemassa oletko oikeutettu ilmaisiin tokeneihin. Niitä on jaettu somen perusteella 150-350 per osoite, mikä tarkoittaa nykykurssilla noin 750-1800$ ilmaista rahaa.

Mene osoitteeseen 1inch.exchange ja yhdistä MetaMask-lompakkosi. Saat ruudulle välittömästi ilmoituksen, jos olet oikeutettu airdroppiin.

Tämän jälkeen saat 1INCH-tokenin näkyviin MetaMaskissa yllä olevan ohjeen mukaisesti.

Suurimmat DeFi-tokenit Uniswap, Aave, Compound ja Maker hävisivät kuluneen viikon aikana Bitcoinille pari kymmentä prosenttia. Tässä on osaltaan taustalla niiden raketointi viime viikkoina. Moni sijoittaja on kotiuttanut syystäkin voittoja, mikä on aiheuttanut pientä dippiä kurssiin.

Tällä hetkellä etenkin Uniswap ja Aave vaikuttavat selvästi ylihintaisilta, kun huomioidaan niiden markkina-arvon ja TVL-lukeman suhde sekä viime kuukausien kurssiralli. Sijoituskohteita kannattaa hakea muista kärkipään tokeneista tai nousevista projekteista.

Binance Smart Chainin DeFi-osasto on jatkanut myös hurjaa nousuaan. Löydät kuvassa näkyvän sivun osoitteesta defistation.io.

bsc-tvl

Total Value Locked oli viikko sitten 2,147 miljardia, mutta nyt ollaan jo yli 5 miljardin tasolla! Nousua on siis reilusti yli 100 prosenttia. BSC:n vetureina toimivat Venus sekä PancakeSwap. Molempien TVL on niin ikään enemmän kuin tuplaantunut.

Tällä hetkellä Pancakeswapin CAKE-tokenin markkina-arvo on 765 miljardia ja TVL 1,61 miljardia. CAKE voisi olla potentiaalinen sijoituskohde Binance Smart Chainin puolelta.

Kuva: Flickr / Daniel Oberhaus

Alec Baldwin eToro


Disclaimer: Bitcoinkeskus ei anna sijoitusvinkkejä eikä suosittele ostamaan mitään tiettyä kryptovaluuttaa. Kryptovaluutat sisältävät suuren riskin sijoituksen menettämisestä. Vuoden 2018 aikana suurin osa tunnetuista kryptovaluutoista on pudonnut yli 90% kurssihuipustaan. Lue lisää info-sivulta.