Uutiset
15
helmi
markkinakatsaus

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

15.2. Markkinakatsaus: Takana viikko ilman suurempaa draamaa

Bitcoinin kurssi on hieman viime viikon mittausta korkeammalla. Altcoinit ovat pääasiassa pakkasella, mutta ei mitenkään merkittävästi. Edeltävät seitsemän päivää ovat olleet varsin hiljaista aikaa markkinoilla. Myös DeFi-sektorin rankinglistat ovat pysyneet muuttumattomina.

Bitcoinin kurssi pysyi tärkeän tukitason yläpuolella

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 44.300 dollaria. Viikko sitten lukema oli 43.800 dollaria, joten kurssissa on nähty vain marginaalista kehitystä. Edeltävät seitsemän päivää ovat olleet rauhallista aikaa viime kuukausien draamaan verrattuna.

Alla olevassa grafiikassa näkyy Bitcoinin kurssikehitys noin puolen vuoden ajalta. Lisäksi mukana ovat tuttuun tapaan 50 päivän (sininen) sekä 200 päivän (purppura) liukuvat keskiarvot.

btc-0201522

Kirjoitimme viikko sitten Bitcoinin kurssista erittäin positiiviseen sävyyn. Takana oli väkevä nousu tammikuun pohjista, minkä aikana Bitcoin rikkoi myös useita vahvoja vastustasoja. Yksi näistä oli 50 päivän keskiarvo.

Bitcoinin kurssi palautui viime viikon lopulla testaamaan tätä trendiä. Sijoittajat seurasivat viikonloppuna, pitääkö 50 päivän keskiarvon tarjoama ”lattia” vai putoaako kurssi sen alapuolelle. Nyt voidaan todeta, että Bitcoin teki suorastaan oppikirjamaisen pompun ja lähti viime yönä uuteen nousuun.

Katsotaan sitten Heikin Ashi -kynttilöitä, jotka nostimme viikko sitten esiin ensimmäistä kertaa. Ne kuvaavat viikkotasolla hyvin käynnissä olevaa trendiä ja suodattavat suurinta volatiliteettia pois.

heikin-ashi-150222

Kuten grafiikasta näkyy, nousutrendi näyttää edelleen oikein hyvältä. Tällä hetkellä ollaan muodostamassa kolmatta peräkkäistä vihreää kynttilää ja toista peräkkäistä ilman alapuolella olevaa häntää. Viime viikon pieni alamäki ei ole muuttanut mitään tästä näkökulmasta.

Bitcoinin kurssi näytti viime viikolla vahvalta, kun huomioi taustalla olevan paineen.

Yhdysvalloista saatiin uudet inflaatiolukemat, peräti 7,5 prosenttia! Kasvua oli puoli prosenttiyksikköä joulukuun lukemasta, ja inflaatio oli myös sijoittajien konsensusta korkeammalla. Yksi Fedin edustajista, James Bullard, säikytteli myös markkinoita puhumalla koronnostojen tärkeydestä.

Pääjohtaja Jerome Powellin asema ei ole tällä hetkellä kehuttava.

Osakemarkkinat ovat heiluneet myös geopoliittisten jännitteiden vuoksi. Viime perjantaina nähtiin merkittävää laskua, kun uhka Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan kasvoi. Bitcoinin kurssi näytti pitävän pintansa muuta markkinaa paremmin.

Tällä hetkellä markkina on hieman odottavassa tilanteessa. Pahin kuoppa on täytetty, mutta taustalla on paljon riskejä alkaen maaliskuun koronnostoista mahdolliseen sotatilaan. Bitcoin näyttää tilanteeseen nähden vahvalta, eikä viime viikon kurssikehitys viittaa ainakaan lyhyellä tähtäimellä uuteen kuoppaan.

Olemme edelleen varovaisen positiivisia helmikuun osalta, mutta todellinen testi nähdään vasta kevään edetessä, kun Fedin kiristystoimet toden teolla alkavat.

Suurimmat altcoinit jälleen miinuksella Bitcoiniin verrattuna

Tarkastellaan seuraavaksi altcoin-markkinaa. Tilanne näyttää hyvin samanlaiselta kuin viikko sitten, eli Bitcoin on pärjännyt selvästi suurimpia altcoineja paremmin. Bitcoinin markkinaosuus on myös noussut noin 0,7 prosenttiyksikköä viikon takaisesta 43,09 prosenttiin.

Viime viikolla neljä top 15 -kryptovaluuttaa pärjäsi paremmin kuin Bitcoin. Tällä kertaa listalla on vain yksi nimi: Avalanche. Kaikki muut suuren markkina-arvon kolikot ovat pakkasella Bitcoiniin verrattuna.

altcoins-021522

Heikkoon suorituskykyyn vaikuttaa osaltaan mittauspiste. Kurssit olivat viime tiistaina erittäin korkealla tasolla ja laskivat selvästi viikon loppua kohden. Kun katsotaan 24 tunnin kehitystä, suurin osa top 15 -kryptovaluutoista on dollareissa mitattuna 5–15 prosenttia plussalla.

Altcoin-markkina näyttää kokonaisuutena varsin vaisulta. Yleensä top 100 -listalta löytyy sentään muutamia raketteja, mutta tällä viikolla on hyvin hiljaista. Ainoastaan yksi kryptovaluutta on edes 20 prosenttia plussalla dollareissa mitattuna: Unus sed leo.

Syy LEO-tokenin raketointiin on uutisissa kerrottu Bitfinex-pörssin hakkerointi. LEO on Bitfinex-pörssin oma token, jolla saa mm. halvemmat treidausmaksut pörssin käytössä. Sen whitepaperissa on kuitenkin eräs mielenkiintoinen maininta.

iFinex and its subsidiaries will use an amount equal to at least 80% of the recovered net funds from the Bitfinex hack …. to repurchase and burn outstanding LEO tokens.

Jos Bitfinex-pörssi saa hakkeroidut bitcoinit takaisin haltuunsa, se voi käyttää jopa 80 prosenttia niistä ostaakseen LEO-tokeneita markkinoilta. Tämän jälkeen tokenit poltettaisiin, mikä nostaisi jäljellä olevien arvoa entisestään. Moni sijoittaja on spekuloinut tällä tapahtumalla. Ei ole kuitenkaan varmaa tai edes todennäköistä, että Bitfinex saa lopulta hakkeroidut bitcoinit takaisin.

DeFi-sektorin TVL aavistuksen laskussa

DeFi-sektori on heijastellut altcoin-markkinaa kuluneen viikon ajan. Protokolliin tallennettu likviditeetti on pudonnut viime viikon 220 miljardista dollarista 208 miljardiin.

defi-150222

Lukema on vain noin 10 prosenttia tammikuun kuopan yläpuolella. DeFi-sektori on siis toipunut romahduksesta huomattavasti heikommin kuin Bitcoin. Vertailun vuoksi, Bitcoinin kurssi on noussut tammikuun pohjista noin 33 prosenttia.

Hiljainen viikko DeFi-markkinassa näkyy etenkin protokollatasolla. Yksikään sijoitus ei ole muuttunut seitsemän päivän aikana. Myös TVL-lukeman vaihtelu on ollut lähinnä marginaalista.

defi-prot-150222

Lohkoketjujen rankinglistalla ei ole nähty myöskään liikehdintää. Avalanche väläytteli toden teolla vahvuuttaan viikonloppuna, sillä se nousi hetkellisesti jopa toiseksi suurimmaksi lohkoketjuksi. Tilanne on kuitenkin tasaantunut viime päivinä. Nyt Avalanche on samalla sijalla kuin viikko sitten.

defichains-150222

DeFi-sektorista ei ole siis suurempaa raportoitavaa. Kun katsotaan tilannetta kuukauden tasolla, niin eniten TVL-lukemaansa ovat kasvattaneet Fantom (12,5 %), Crypto.comin Cronos (29,1 %) sekä Polkadot (55,3 %). Näitä platformeja kannattaa pitää silmällä jatkoa ajatellen.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!