Uutiset
13
joulu
bitcoinkeskus uutiset

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

13.12. Markkinakatsaus: Takana tylsä viikko

Bitcoinin kurssi etenee vaakasuoraan 200 päivän keskiarvon sekä 52.000 dollarin välissä. Mikään ei viittaa tällä hetkellä uuteen nousuralliin vuoden 2021 aikana. Myös altcoin-listaus näyttää varsin tylsältä. Suurimpien alttien joukossa ei ole merkittäviä nousijoita tai laskijoita. DeFi-sektori jatkaa myös pienessä alamäessä.

Bitcoinin kurssi etenee vaakasuoraan

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 49.000 dollaria. Viikko sitten lukema oli 47.500 dollaria. Kurssi on siis pysynyt lähestulkoon paikallaan. Viikon aikana on nähty pientä heiluntaa, mutta kokonaisuutena takana on hiljainen jakso.

Alla olevassa kuvassa on Bitcoinin kurssigrafiikka tältä syksyltä. Yksi kynttilä vastaa yhtä päivää. Kuvassa ovat myös 50 päivän (sininen) sekä 200 päivän (purppura) liukuvat keskiarvot.

btc-131221

Sijoittajat olivat viikko sitten erittäin synkissä tunnelmissa. Takana oli valtava romahdus, josta kurssi oli toipunut hieman ylemmäs. Moni sijoittaja tuntui lopullisesti hylänneen toiveet joulukuun hurjasta kurssirallista.

Alkuviikko lupasi vielä hyvää. Kurssi nousi tiistaina lähes 52.000 dollariin. Tärkeä 53.000 dollarin resistanssitaso jäi kuitenkin rikkomatta. Viikonloppuna yritettiin uutta nousua, mutta kurssi palautui takaisin noin 51.000 dollarin tasolta. Kaksi yritystä nousuun, kaksi selvää palautusta maan pinnalle.

Kurssi on saanut sentään tukea 200 päivän keskiarvosta. Jos tämäkin taso menetetään, luvassa lienee laskua noin 40.000 dollariin.

Markkinoiden tunnelma on ollut hyvin apeaa jo pari viikkoa. Sijoittajien fiiliksiä kuvaava Bitcoin Fear & Greed -indeksi on sentään kivunnut pahimmasta kuopasta. Se on kuitenkin yhä vahvasti punaisella.

Valitettavasti mikään ei viittaa tällä hetkellä siihen, että joulukuussa nähtäisiin merkittävä kurssiralli. Toki, kryptoissa on kaikki aina mahdollista, mutta todennäköisyydet joulukuun rallille ovat häviävän pienet.

Myös suuret massat loistavat poissaolollaan. Esimerkiksi hakusanoja ’buy bitcoin’ kuvaava Googlen trendi on samalla tasolla kuin karhumarkkinan aikana. Mistä saataisiin tarvittava triggeri uusille ostajille? Sellaista ei ole näkyvissä ainakaan lyhyellä tähtäimellä.

Tilannetta ei helpota se, että osakemarkkinoillakin hermoillaan. Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalla julkaistiin viime viikolla suosittu video tästä aiheesta.

Jatkuvasti kohoavia inflaatiolukuja käsiteltiin tämän viikon uutiskatsauksessa. Ne luovat kasvavaa painetta keskuspankeille kiristää rahapolitiikkaa ja nostaa korkoja. Tämä on puolestaan myrkkyä osakemarkkinoille ja sitä myötä kryptovaluuttojen kursseille.

Moni analyytikko on merkinnyt 52-53.000 dollarin välimaaston todella tärkeäksi. Bitcoinin olisi palattava selvästi tämän kurssitason yläpuolelle ennen kuin uudesta nousutrendistä voidaan haaveilla.

Bitcoinin dominanssi löytänyt pohjan

Bitcoinin markkinaosuus on tällä hetkellä 41,6 prosenttia. Viikko sitten lukema oli 41,7 prosenttia, eli lähes identtinen. Alla oleva grafiikka näyttää kehityksen puolen vuoden ajalta. Bitcoinin dominanssi on selkeässä kanavassa noin 40 ja 50 prosentin välimaastossa.

cryptocap-131221

Bitcoinin markkinaosuus kävi pahimmillaan jo 39,95 prosentissa viime torstaina. Tämän jälkeen se on palautunut edellisviikon tasolle. Kun yllä olevaa grafiikkaa katsoo, niin 40 prosentin taso näyttäisi olevan jonkinlainen pohja.

Altcoineissa ei merkittäviä nousijoita

Viime viikko oli varsin tylsä sekä Bitcoinin että altcoinien kurssikehityksen kannalta. Top 15 -listalta ei löydy yhtään merkittävästi noussutta kolikkoa. Suurimman nousun on kirjauttanut Crypto.comin CRO, joka oli enemmän esillä marraskuun alussa.

Alla olevassa kuvassa on lista suurimmista altcoineista sekä niiden kurssikehityksestä Bitcoiniin nähden.

altcoins-131221

Tästä listaa ei kannata suuremmin analysoida, sillä nousut ja laskut ovat niin pieniä. Suurin laskija on viime viikkoina raketoinut Terra Luna. Taustalla lienee aivan tavallinen korjausliike vahvan nousun jälkeen.

Ainoa merkittävä nousija top 30 -listalla on sijan 29 NEAR Protocol. Kyseessä on yksi lukemattomista älysopimusalustoista, joka on saanut kurssiinsa peräti +42 prosentin nosteen Bitcoinin verrattuna. Suosittu Coin Bureau esitteli protokollan tuoreella videolla.

Sijalta 57 voidaan nostaa esiin myös Bitcoin SV, joka on nykyisin enää harvoin otsikoissa. BSV on kirinyt noin 10 prosenttia Bitcoiniin nähden. Taustalla on viime viikon Wright vs. Kleiman -oikeudenkäynti, jonka lopputulos nähtiin Wrightin kannattajien leirissä suurena voittona.

Bitcoin SV:n kurssikehitys oli otsikoihin verrattuna vaatimatonta. BSV on dollareissa mitattuna jopa alempana kuin ennen oikeudenkäynnin päätöstä, joten markkina ei uutisesta suuremmin innostunut.

DeFi-sektorin alamäki jatkuu

DeFi-sektori on ollut selkeässä alamäessä viime viikot. Noin puoli vuotta jatkunut nousu näyttää saaneen lakipisteensä kuukausi sitten. DeFi-sektoriin lukittua likviditeettiä kuvaava TVL-lukema on sen jälkeen edennyt lähinnä vaakasuoraan tai pieneen alamäkeen.

defi-tvl-131221

Tämän viikon mittaus on 246,6 miljardia dollaria. Lukema on lähes identtinen viikon takaiseen verrattuna. Tuolloin TVL oli 244,4 miljardia.

Protokollissa ei ole nähty kevään jälkeen suurta draamaa. Kuukausia jatkunut Aave vs. Curve -taistelu on myös kääntynyt selkeästi jälkimmäisen hyväksi. Curve on sementoinut ykköspaikkaansa myös kuluneella viikolla. Se on ainoa DeFi-protokolla yli 20 miljardin TVL-lukemalla.

defi-protocols-131221

Mainitsimme viime viikolla Terra-platformin suositun Anchor-protokollaan. Tuolloin se jäi vielä marginaalisesti top kympin ulkopuolelle. Nyt Anchor on ohittanut suurimman Binance Smart Chain -sovelluksen (PancakeSwap) ja siirtynyt sijalle kymmenen.

Sushiswapin 13. sija on joidenkin mielestä jopa yllättävän korkea. Tämä johtuu projektiin liittyvistä kohuista. Etenkin hakkerointeihin ym. skandaaleihin keskittyvä Rekt News julkaisi viikko sitten kattavan artikkelin Sushiswap-draamasta.

Sijoittajien on syytä myös huomioida Coinbasen uutinen viime viikolta. Kryptovaluuttapörssi tarjoaa käyttäjilleen pääsyn Compound-palvelun korkoihin DAI-stablecoinin kautta. Uutisella ei ole ollut suoraa vaikutusta Compound-tokenin kurssiin tai Compoundin TVL-lukemaan.

Kun mennään lohkoketjujen tasolle, ei sektorissa ole tapahtunut mitään erikoisempaa.

defi-chains-131221

Edellä mainittu Terra nousi viikko sitten Solanan ohi kolmannelle sijalle. Vaikka LUNA-token onkin kärsinyt selvästi eniten kärkipään kryptovaluutoista, se ei näy Terran TVL-lukemassa juuri millään tavoin. Terra on pitänyt yhä kolmospaikkansa. Erot sijojen 3-5 välillä ovat edelleen hyvin pieniä.

Image by Pexels from Pixabay


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!