Uutiset
12
huhti
bitcoin

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

12.4. Uutiskatsaus: Bitcoin 2022, Strike, Valtiot, Louhinta, LFG

Viime viikon ykkösaihe oli Bitcoin 2022 -konferenssi Miamissa. Vaikka hype oli ennakkoon suurta, niin mitään jättimäisiä ilmoituksia ei lopulta saatu. Striken Jack Mallers kertoi kuitenkin mielenkiintoisista yhteistyökuvioista. Samson Mow raportoi edistymisestä valtiotasolla. Tesla, Block ja Blockstream rakentavat puolestaan louhintafarmin. Luna Foundation Guard omistaa nyt lähes 40.000 bitcoinia!

Bitcoin 2022 -konferenssi Miamissa

Viime viikon suurin uutinen oli tietysti Bitcoin 2022 -konferenssi. Kyseessä on maailman suurin Bitcoiniin liittyvä tapahtuma, joka järjestettiin vuoden 2021 tavoin Miamissa. Konferenssi keräsi yhteen kymmeniä tuhansia Bitcoin-entusiasteja.

Bitcoin 2022 käynnistyi komeasti, kun kaupungin pormestari Francis Suarez paljasti Bitcoin Bull -teoksen.

Mitä tapahtumasta jäi sitten käteen? Uutisia seuranneena tulee fiilis, että hype ja odotukset konferenssista eivät lopulta täyttyneet. Etenkin Samson Mown ja Jack Mallersin paljastukset jäivät ennakoitua vaisummiksi. Kovasti spekuloitu Apple-uutinen jäi myös näkemättä.

Bitcoinin kurssi itse asiassa putosi satoja dollareita Mallersin puheen aikana ja päätyi viikon lopuksi kymmenen prosenttia alemmas mitä ennen konferenssin alkua. Makrotalouden haasteet painoivat kurssia kovempaa mitä Bitcoin 2022 -konferenssista saatu hype.

Moni odotti myös mielenkiintoista puhetta El Salvadorin presidentti Bukelelta, mutta hän joutui perumaan osallistumisensa.

Vaikka Miamista ei saatu suuren kokoluokan paljastuksia, niin Bitcoin 2022 kertoi jälleen koko sektorin eteenpäinmenosta. Bitcoin vaikuttaa nyt ja tulevaisuudessa yhä useamman valtion ja poliitikon päätöksiin. Tämä näkyy etenkin Yhdysvalloissa, josta on tullut edelläkävijä Bitcoin-sektorissa.

Yhdysvaltoja vie eteenpäin maahan rantautunut louhintateollisuus (kiitos Kiinan bännin kesällä 2021) sekä oikeaan suuntaan etenevä regulaatio. Maassa on myös paljon pro-Bitcoin poliitikkoja.

Lue Bitcoin Magazinen sivuilta kattava yhteenveto Bitcoin 2022:n tapahtumista. Voit myös tsekata kaikki presentaatiot ja ilmoitukset Bitcoin Magazinen Youtube-kanavalta.

Paikalla oli todistetusti myös pari suomalaista. Juha Penttilä raportoi Twitterissä tunnelmia konferenssin ajan. Saimme Juhalta myös videomateriaalia Bitcoinkeskuksen somekanaviin. Tsekkaa miehen Twitter-feedistä kuvia ja kommentteja Miamista.

Jack Mallers julkisti Striken uusia yhteistyökuvioita

Jack Mallers oli varmasti Bitcoin 2022 -konferenssin odotetuin puhuja. Odotukset olivat todella korkealla viime kevään jäljiltä, jolloin Mallers paljasti koko maailmalle El Salvadorin Bitcoin-suunnitelmat. Vaikka uutiset olivatkin merkittäviä, ne jäivät monien mielestä ennakoitua pienemmiksi.

Voit tsekata Jack Mallersin koko puheenvuoron tästä linkistä.

Mallers piti noin kolmen vartin presentaation, josta iso osa kului maksujärjestelmien historian selittämiseen. Mallers toi esiin faktan, että Visan & Mastercardin & pankkien rakentama infrastruktuuri ei ole käytännössä kehittynyt 50 vuoteen. Se on hidas ja kallis etenkin kauppiaalle, jolta otetaan korttimaksuista useiden prosenttien kulu.

Ratkaisu on tähän tietysti Bitcoinin salamaverkko. Esimerkiksi Striken appi mahdollistaa dollareiden lähettämisen salamaverkon kautta. Dollarit konvertoidaan ensin bitcoineiksi (satoshiksi), siirretään lightning-verkossa vastaanottajan päähän ja konvertoidaan takaisin dollareiksi.

Mihin Sitä Säästäis -kanava teki hyvän yhteenvedon Mallersin esityksestä. Kannattaa tsekata!

Mallers paljasti kaksi merkittävää integraatiota. Ensimmäinen on Shopifyn kanssa, mikä mahdollistaa salamaverkkomaksut kymmenissä tuhansissa verkkokaupoissa. Mallers myös demosi tätä käytännössä.

Tämän lisäksi Mallers julkisti myös yhteistyön kahden maksupalvelujätin kanssa (Blackhawk & NCR). Se mahdollistaa jatkossa Bitcoinin käytön maksuvälineenä paikoissa kuten McDonald’s, Starbucks sekä kymmenissä muissa Yhdysvalloissa tunnetuissa kaupoissa.

Käytännössä integraatio mahdollistaa Bitcoinin käyttämisen maksuvälineenä ilman KYC:tä. Tämä oli monien Bitcoin-entusiastien mielestä tärkein uutinen!

Kehitystä valtiotasolla: Meksiko, Honduras ja Madeira

Mallersin lisäksi odotukset olivat korkealla Samson Mown esityksen suhteen. Mow on entinen Blockstreamin CSO, joka on siirtynyt viime aikoina työskentelemään valtiotason Bitcoin-adoption edistämiseksi. Monet spekuloivat Mown tekevän ”Jack Mallersit” eli kertovan uudesta valtiosta, joka ottaa Bitcoinin viralliseksi maksuvälineeksi.

Valitettavasti Bitcoin-fanit joutuivat pettymään. Mow kertoi kyllä edistysaskeleista kolmessa eri valtiossa, mutta El Salvadorin tasolle ei vielä päästy. Uutiset koskivat Meksikoa, Hondurasia sekä Portugalille kuuluvaa Madeiran saarta.

Tsekkaa Samson Mown presentaatio alla olevalta videolta.

Hondurasissa kyse on Prospera-nimisestä alueesta, jossa Bitcoinia käsitellään kuin virallista maksuvälinettä. Bitcoin-maksut tai vaihdot eivät ole verotettavia tapahtumia. Voit myös maksaa verosi bitcoineilla. Kyse on kuitenkin yksittäisestä talousalueesta, ei koko Hondurasista.

Madeira on tehnyt puolestaan Bitcoinista verovapaan assetin. Voit ostaa ja myydä bitconia vapaasti ilman veroseuraamuksia. Meksikossa puolestaan yksi maan senaattoreista vie eteenpäin lakimuutosta, joka tekisi Bitcoinista virallisen maksuvälineen.

Nämä ovat kaikki positiivisia askeleita, mutta jäivät selvästi vuoden 2021 varjoon. El Salvador on vielä toistaiseksi ainoa maa, jossa Bitcoin on tehty koko valtion tasolla viralliseksi maksuvälineeksi. Bitcoinkeskus uskoo kuitenkin tilanteen muuttuvan vuoden 2022 aikana!

Tesla, Block ja Blockstream rakentavat louhintafarmin

Nostetaan esiin vielä yksi uutisaihe, joka julkistettiin Bitcoin 2022 -konferenssin yhteydessä. Asian toi esiin CNBC:n haastattelussa Blockstreamin perustaja Adam Back. Kyseessä on kolmen teknologiafirman yhteistyöprojekti.

Tesla, Block (entinen Square) sekä Blockstream rakentavat aurinkoenergialla toimivan louhintafarmin.

Tesla on mukana laitteiston ja teknologian toimittajana. Aurinkovoimala saa energian Teslan paneeleista ja varastoi sen Teslan valmistamiin akkuihin. Blockstream ja Block hoitavat loput.

Jos nämä kaksi yhtiötä eivät ole lukijoille tuttuja, niin Blockstream on tunnettu mm. Bitcoinin Liquid-verkosta, ja yhtiö on lähettänyt myös Bitcoin-satelliitteja avaruuteen.

Block on puolestaan Twitter-perustaja Jack Dorseyn projekti, johon mies keskittyy jatkossa. Sen tunnetuin tuote lienee supersuosittu CashApp, joka oli isosti esillä myös Bitcoin 2022 -konferenssissa. Lisäksi Block toimittaa maksupääteteknologiaa.

Adam Backin mukaan projecti on Proof of Concept aurinkovoimalla toimivasta Bitcoin-louhinnasta. Farmin statistiikka tulee olemaan kaikille avointa. Sen avulla pyritään houkuttelemaan lisää yrityksiä aurinkovoiman pariin.

Louhintafarmi sijaitsee Teksasissa, joka on Yhdysvaltain louhintabisneksen keskus. Alue tarjoaa valtavat määrät sekä aurinko- että tuulienergiaa.

Huom. Päivitimme viime viikolla oppaan Bitcoin-louhinnasta. Se tarjoaa hyvän tietopaketin aiheesta kiinnostuneille!

Luna Foundation ja Microstrategy jatkoivat Bitcoin-ostoja

Yksi kevään mieleniintoisista uutisaiheista on ollut Luna Foundation Guardin toiminta markkinoilla. Kyseessä on siis Terra-platformin kehitystä ohjaava säätiö. Terra on puolestaan alusta UST-stablecoinille, mihin LFG:n ostot liittyvät.

Luna Foundation Guard aikoo rakentaa algoritmiselle UST-stablecoinille jopa 10 miljardin dollarin Bitcoin-reservin. Sitä voidaan käyttää hätätilanteessa stabiloimaan kurssia.

LFG jatkoi Bitcoin-ostojaan myös viime viikolla. Se lisäsi 173 miljoonan dollarin edestä bitcoinia lompakkoonsa. LFG:n Bitcoin-lompakossa on 39.898 eli hieman alle 40.000 bitcoinia, joiden markkina-arvo on päivän kurssilla 1,6 miljardia dollaria.

Terran perustaja Do Kwon vitsaili ostoista myös Twitterin puolella.

Luna Foundation Guard teki viikko sitten myös mielenkiintoisen siirron Avalanchen kanssa. LFG hankki 200 miljoonalla dollarilla AVAX-tokenia. Puolet ostoista rahoitettiin UST-stablecoinilla ja toinen puoli Luna-tokenilla. Avalanchen perustaja Emir Gun Sirer twiittasi myös projektien syvenevästä yhteistyöstä.

Eikä unohdeta myöskään Michael Sayloria!

Microstrategy hankki bitcoineja 190 miljoonalla dollareilla päivää ennen Bitcoin 2022 -konferenssia. Microstrategy omistaa nyt 129.218 bitcoinia yhteisarvoltaan noin 5,2 miljardia dollaria. Vaikka Bitcoinin kurssi on ollut jo pitkään laskussa, Saylor on yhä BTC-ostoissaan noin 1,2 miljardia taalaa plussalla.

Sekä Saylor että Do Known jatkavat Bitcoin-ostojaan myös tulevaisuudessa. Toistaiseksi edes tämän tason hankinnat eivät ole buustanneet Bitcoinin kurssia yli 50.000 dollarin. Makrotalouden tuoma matalapaine on edelleen liian kovaa.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Bitcoinkeskus

Bitcoinkeskus-käyttäjän artikkelit ovat sivuston taustalla olevan tiimin tuottamia. Bitcoinkeskuksen parissa työskentelee useita kryptovaluutoista kiinnostuneita henkilöitä. Mukana on myös vierailevia kirjoittajia, jotka eivät halua esiintyä omalla nimellään. Bitcoinkeskuksen pääanalyytikko on Antti Hyppänen.