Bitcoin rikkoi 60.000 dollarin rajan, mutta BTC-markkina tuntuu silti polkevan paikallaan. Altcoineissa sen sijaan tapahtuu! Bitcoinin markkinaosuus laskee rajusti. Nyt ollaan tasolla, jota ei ole nähty kahteen vuoteen. Myös DeFi-sektori kerää jatkuvasti lisää rahaa ja rikkoo TVL-ennätyksiä.
Bitcoinin kurssi rikkoi 60.000 dollarin rajan
Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä hieman yli 60.000 dollaria. Kurssi on pyörinyt viime yön ja maanantaiaamun ajan tasaluvun molemmin puolin. Nousua on viikon takaisesta mittauksesta noin viisi prosenttia ja 3000 dollaria.
Kurssi on itse asiassa hieman koholla trendistä, jos katsotaan tammikuun lopulta alkanutta noususuhdannetta.
Mitään erityistä syytä Bitcoinin viikonlopun nousulle ei tarvitse hakea. Viiden prosentin heiluntaa tapahtuu myös päivätasolla jatkuvasti. Osa on sitä mieltä, että markkina ennakoi tällä viikolla tapahtuvaa Coinbasen pörssilistautumista.
Amerikkalainen kauppapaikka julkaisi viime viikolla huikeat tuotto- ja kasvulukemat vuoden 1. kvartaalilta – juuri ennen pörssilistautumista. Kyseessä on ensimmäinen kryptovaluuttapörssi, jonka osake tulee treidattavaksi globaalisti. Tämä tuo entistä enemmän huomiota kryptovaluutoille.
Tässä kohtaa on hyvä nostaa esiin myös kotimainen kryptovaluuttojen kauppapaikka, Coinmotion. Moni ei välttämättä tiedä, että yhtiön osakkeita voi ostaa Privanet-palvelun kautta.
https://twitter.com/PrivanetGroup/status/1379456350737072130
Osakkeenomistajat saavat myös selvästi muita pienemmän vaihtokulut (0,8 % kaikille, vain 0,5 % jos omistat yli 200 osaketta). Osakkuudesta on siis rahanarvoisia etuja.
Miltä Bitcoinin tuleva kehitys sitten näyttää?
Vaikka yllä oleva kuva kertoo tasaisesta noususta, niin toisaalta myös viimeiset kaksi kuukautta on poljettu paikallaan. Helmikuun 21. päivänä saatiin jo 58.500 dollarin huippu. Tästä ei olla huhtikuun puolivälissä kuin reilut tuhat taalaa korkeammalla.
Teknisen analyysin näkökulmsta kurssiin on muodostunut mielenkiintoinen ja bull-signaali.
Kind of feels like a big deal to see BTC break a 3 month range and a wedge. It should create a powerful move to the upside. (Axis scrunched on chart to hint at the upside for dramatic effect. 😉 )#Bitcoin pic.twitter.com/q65CjBn7i6
— Raoul Pal (@RaoulGMI) April 10, 2021
Viime päivinä nähty 60.000 dollarin ylitys miellytti myös sijoittajia. Treidausvolyymit ovat kuitenkin todella matalat ja laskutrendissä edelleen. Tämä ei yleensä lupaa hyvää. Volyymi on kuin tuuli purjeveneen purjeissa, jota ilman kurssi ei riko resistanssitasoja – ainakaan pysyvästi.
Viikon päästä tiedetään, herättikö Coinbasen pörssilistaus Bitcoin-markkinan vai ei.
Bitcoinin markkinaosuus syöksyy
Sijoittajien huomio on kiinnittynyt altcoinien puolelle. Bitcoinin markkinaosuus rikkoi viime viikolla tärkeän tukitason ja suorastaan syöksyy alaspäin. Bitcoinin dominanssi ei ole ollut näin alhaalla kahteen vuoteen!
Kirjoitimme tästä aiheesta jo viikko sitten. Tuolloin TradingView-palvelusta löytyvät CRYPTOCAP-lukema oli 57,8 prosenttia. Nyt se on enää 55,7 prosenttia.
Ylempi linja on noin 57 prosentin kohdalla ja alempi 52-53 prosentin välimaastossa. Bitcoinin dominanssi on nyt näiden tasojen välissä. Tämän tason rikkominen veisi meidät ajassa taaksepäin aina vuoteen 2018 asti. Nyt eletään todella mielenkiintoisia aikoja! Mitä alemmas dominanssi laskee, sen enemmän altcoin-markkina saa tuulta purjeisiin.
Binance Coin ja XRP alttien vetureina
Tutkitaan sitten altcoin-markkinan kehitystä kuluneen viikon ajalta. Katostaan tuttuun tapaan Coinpaprika-sivustoa, jossa kryptovaluuttojen kurssinousua verrataan Bitcoiniin – ei siis dollariin.
Suurin osa tunnetuista altcoineista on vihreällä Bitcoiniin nähden, mikä on loogista. Bitcoinin markkinaosuus on rajussa laskussa, joten suurimpien alttien pitäisikin pärjätä hyvin. Viikon voittajista ei ole epäselvyyttä: Binance Coin ja XRP.
BNB:n raketointi on ollut itse asiassa vieläkin rajumpaa. ”Vain” 55 prosentin nousua selittää aamulla nähty kurssiromahdus.
About $130M in liquidations on $BNB's 15% crash in the last 20 minutes. Via @lawmaster #BNB #BinanceCoin pic.twitter.com/437WiRE0Rt
— Crypto₿uzz.eth (@cryptobuzznews) April 12, 2021
Binance Coin romahti noin 640 dollarista aina 540 dollariin alle puolessa tunnissa. Artikkelin kirjoitushetkellä kurssi on palautunut 550 taalaan.
Mitään selkeää syytä BNB:n raketoinnille ei näytä olevan. Yksi syy voisi olla edellä mainittu Coinbasen listautuminen. Onko sattumaa, että pörssitoken BNB:n lisäksi myös Huobi Token, FTX Token ja KuCoin Token ovat nousseet mukavasti? Markkina ennakoi uusien sijoittajien kiinnostausta? Hieman lavealla tulkinnalla nämä tokenit voi myös nähdä ”pörssin osakkeena”.
Toinen altcoin-raketti on ollut XRP. Jopa konkari Peter Brandt päätti kommentoida XRP:n kurssia; siihen on muodostanut teknisen analyysin näkökulmasta positiivinen indikaattori.
In case you trade this (I don't)
Coin is enjoying SEC ruling and the madness of crowds
Weekly chart H&S patterns are too often not to believed. But sometimes they come true.
This possible inverted H&S with stunted RS would indicate prices a boat load higher (new ATHs). $XRP pic.twitter.com/TQdEV5j8Dv— Peter Brandt (@PeterLBrandt) April 9, 2021
Taustalla ei ole Ripple vs SEC -oikeuskäsittelyn ratkeaminen. Näyttää kuitenkin siltä, että markkina uskoo sen kääntyvän Ripplen eduksi. XRP:n kohdalla voi olla kehittymässä klassinen ”buy the rumor, sell the news” -skenaario. Kannattaa varoa tätä.
Rajusta noususta huolimatta, XRP on yhä -18 prosenttia Bitcoiniin verrattuna vuoden takaiseen tasoon nähden.
Top 100 -listan kovin nousija on hieman yllättäen Bitcoin Gold. Kyseessä on vanha Bitcoinin forkki, josta ei ole kuultu mitään siten joulukuun 2017. Moni muukin ”vanha hiillos” on näyttänyt elonmerkkejä viime viikkoina. Ethereum Classic, ZCash, Tezos ja NEO ovat esimerkkejä tällaisista.
Todennäköisesti taustalla on puhdas altcoin-sijoittajien spekulointi. Etsitään seuraava 100-prosentin raketoijaa, joten rahaa laitetaan kolikkoihin, jotka eivät ole tämän vuoden aikana vielä pärjänneet. Pitkässä juoksussa nämä projektit tuskin ovat hyviä sijoituskohteita.
Altcoin-sijoittajien kannattaa myös tsekata uusin opas! Esittelyssä on mielenkiintoinen platform, Avalanche.
Uudessa kryptovaluuttaoppaassa esitellään mielenkiintoinen Avalanche-projekti sekä sen AVAX-token. https://t.co/PAiWkhygkA
— Bitcoinkeskus (@BTCkeskus) April 11, 2021
Ethereum-DeFi Compoundin johdolla ennätykseen
Raportoimme jo viime viikolla mukavasta nosteesta Ethereumin DeFi-osastolla. Defipulse-sivuston TVL-lukema oli noussut 42,48 miljardista 49,9 miljardiin dollariin. Nousutrendi on saanut jatkoa entisestään.
Tämän viikon TVL-mittaus kertoo 52,34 miljardia. Kyseessä on ensimmäinen kerta Defipulsen grafiikassa, kun TVL on rikkonut 50 miljardin rajapyykin. Veturina toimii lainapalvelu Compound. Sen TVL puolestaan ensimmäisenä DeFi-protokollana 10 miljardin lukeman.
Compound otti koko DeFi-markkinan ykköspaikan jo viime viikolla. Tuolloin sen TVL oli hieman yli yhdeksän miljardia. Mielenkiintoista on se, että samaan aikaan COMP-token oli yksi top 100 -listan surkeimmista suorittajista pudottaen kurssiaan reilut 18 prosenttia Bitcoiniin nähden.
Mitään yksittäistä syytä juuri Compoundin suosion kasvulle ei ole näkynyt. Jos jollain lukijoista on tähän hyvä näkemys, niin kommentoi!
Sijat 2-5 ovat pysyneet muuttumattomina. Myös Makerin TVL on kohonnut viime viikosta lähdes miljardi dollaria. Suurimmista Ethereumin DeFi-protokollista on nyt kolme neljästä lainapalveluita. Kuten COMP-tokenin suoritus kertoo, niin TVL:n kasvu ja tokenin kurssihinta eivät kulje käsi kädessä.
Huom. Muista, että suomalaistaustainen Aave on lisätty äskettäin Northcrypton valikoimiin! Aaveesta tehdään myös pian oma kryptovaluutaoppaansa sijoittajan näkökulmasta.
PancakeSwap pitää pintansa
Katsotaan sitten koko DeFi-markkinaa, jossa ovat mukana myös Binance Smart Chainin palvelut. Ongelma on tällä hetkellä se, että TVL-lukemat heittelevät eri sivustolla välillä melkoisesti. Esimerkiksi BSC:tä seuraava defistation.io näyttää selkeästi vääriä volyymi- sekä TVL-lukuja.
Otetaan siis katsaus defillama.com-sivustolta, joka vaikuttaa olevan paremmin linjassa.
BSC:n tunnetuin protokolla, PancakeSwap, pitää hyvin pintansa Ethereum Dappien puristuksessa. PannukakkuSwapin TVL on noussut viikossa reilut 24 prosenttia yli seitsemään miljardiin. Pari kuukautta sitten tämä olisi riittänyt koko globaalin DeFi-markkinan ykköspaikalle.
CAKE-token on pärjännyt myös hyvin, toisin kuin edellä mainittu COMP. Sen kurssi on noussut viikossa lähes 50 prosenttia Bitcoiniin nähden.
Vaikka TVL-tasot ovat nousussa Ethereum- ja BSC-ketjuissa, niin yleisellä tasolla DeFi-tokenit ovat käyttäytyneet varsin maltillisesti. DeFi:n hyvä lento näkyy enemmänkin molempien platformien natiivitokeneissa. Sekä ETH että BNB tekivät viime viikolla uudet kurssiennätykset.
Bitcoinkeskuksen tuore video lainapalveluista sivuaa myös DeFi-markkinaa. Videolla käydään läpi parhaat vaihtoehdot korkotuoton eli passiivisen tulon keräämiselle. Kannattaa katsoa!
Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!