Uutiset
11
syys
Bitcoin

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

11.9. Uutiskatsaus: Bitcoin, Bakkt, LG, Samsung, Apple, miljardin dollarin transaktio, Stellar

Keskiviikon uutiskatsaus aloitetaan tuttuun tapaan Bitcoinin kurssinäkymillä. Varsin tylsää on, mutta tuoko Bakkt muutoksia? Kryptot tulevat kovaa vauhtia matkapuhelimiin – nyt myös Apple on kertonut kiinnostuksestaan. Viime viikolla suoritettiin miljardin dollarin Bitcoin-transaktio! Stellar suorittaa kahden miljardin kolikon airdropin.

Bitcoinin kurssi etenee vaakasuoraan

Bitcoinin kurssipäivitykset ovat olleet jo parin kuukauden ajan tylsää luettavaa. Kurssi on asettunut noin 9.500-11.000 dollarin väliseen kanavaan, josta ei ole poistuttu kahteen kuukauteen. Artikkelin kirjoitushetkellä kurssi pyörii 10.000 taalan molemmin puolin.

Alla oleva kuva näyttää hyvin nykytilan, ja tämä on tuttu näky myös aiemmista uutispäivityksistä.

bitcoinin-kurssi-2019-09-11

Bitcoinin kurssi on laskevan triangelin sisällä, jonka pohjaksi voidaan ottaa joko sinisellä näkyvä 9.300-9.400$ taso tai sitten oranssi viiva. Sinisellä näkyvä tukitaso on muodostunut kesän mittaan todella vahvaksi lattiaksi, josta kurssi otti pompun edellisen kerran pari viikkoa sitten.

Ostajia näyttäisi siis löytyvän, mutta viitteitä uudesta rallista ei ole kyllä tällä hetkellä näkyvissä. Päivittäinen volyymi on myös selkeästi pienemmällä tasolla, kun verrataan kesäkuun ralliin. Tuolloin Bitcoin kohosi lähes 14.000 dollariin, mikä oli jälkeen päin tarkasteltuna Facebook Libran vetämä ralli.

Seuraava merkittävä markkinaliike voi tapahtua 23. syyskuuta, jolloin kauan odotetut Bakkt futuurit tulevat markkinoille. Yhtiö avasi viime viikolla Bakkt Warehousen, jonne asiakkaat voivat tallettaa varojaan.

Tämä pankki on suojattu peräti 125 miljoonan vakuutuksella.

Bakktin futuurit ovat markkinoiden ensimmäiset Bitcoin settled -futuurit. Tällä hetkellä tarjolla olevat futuurit ovat dollar settled, eli hävinnyt osapuoli treidissä kuittaa maksupäivän koittaessa voittajalle dollareita. Bakktin tapauksessa kyse on Bitcoineista.

Palvelu lisää väistämättä Bitcoinin kysyntää. On sitten kokonaan toinen juttu, toimivatko Bakktin futuurit kursseja säätelevänä mekanismina. Kun futuurit avattiin ensimmäisen kerran markkinoille joulukuussa 2017, seurauksena oli Bitcoinin yli 80% romahdus.

Aiheesta on sittemmin kiistelty, eli seuraako Bitcoinin kurssi futuurien kursseja vain päinvastoin. Bakkt tulee olemaan iso peluri markkinoilla, ja sen futuurit voivat hyvinkin ohjata muiden pörssien kursseja.

Alla olevalla videolla on hyviä pointteja Bitcoinin kurssinäkymistä.

Altcoin-rintamalta ei ole valitettavasti mitään uutta kerrottavaa. Bitcoinin markkinaosuus pyörii 70 prosentin molemmin puolin, eikä altcoineihin virtaa tällä hetkellä rahaa juuri mistään.

Instituutiot sijoittavat yli 95 prosenttisesti vain Bitcoiniin, ja pienen pieni siivu ”fiksusta rahasta” voi valua Litecoiniin tai Ethereumiin. Altcoinit tarvitsevat vuoden 2017 tavoin ns. tuulipukusijoittajien rahaa. Sitä on tuskin luvassa, ennen kuin Bitcoin nousee 15.000-20.000 kurssiin ja takaisin lööppeihin.

Todennäköisesti parhaat diilit löytyvät altcoineista juuri nyt. Kannattaa kuitenkin varautua henkisesti siihen, että luvassa voi olla pakkaspäiviä portfolioon jopa vuoden 2020 loppuun saakka.

LG ja Apple ovat kiinnostuneita kryptovaluutoista

Olemme lukeneet vuonna 2019 jo monia uutisia valtioista sekä suuryrityksistä, jotka ovat tulossa mukaan kryptovaluuttojen maailmaan. Tämän kesän ykkösuutinen on ollut ehdottomasti Facebook Libra.

Kryptovaluutat tulevat pian myös mobiililaitteisiin. Samsung toi ensimmäisenä kryptovaluuttalompakot uusiin puhelinmalleihin S10 Galaxy -lippulaivansa myötä. Pian myös HTC:lta löytyy myös oma lohkoketjupuhelin.

Tällä viikolla saatiin myös uutisia LG:n leiristä – korealaisjätti aikoo vastata Samsungin johtamaan kehitykseen tuoden markkinoille! Aasiassa on käynnissä muutenkin kova kuhina blockchain-luurien osalta. Myös Huobi Global ilmoitti äskettäin tuovansa markkinoille halvan lohkoketjupuhelimen.

Amerikkalainen Apple liittyi myös kisaan viime viikolla. Apple Payn varatoimari Jennifer Bailey kertoi CNN:n haastattelussa yhtiön kiinnostuksesta kryptovaluuttoihin

Apple on yksi mobiilimaksamisen edelläkävijöistä. Yhtiö toi markkinoille Apple Pay -toiminnon jo viisi vuotta sitten. Se on erittäin suosittu etenkin Yhdysvalloissa. Jos Apple lisää palveluunsa myös Bitcoinin ja muita kryptovaluuttoja, kyseessä olisi merkittävä askel kohti adoptiota.

Tämän uutisoinnin myötä on päivänselvää, että kryptovaluutat tulevat osaksi kaikkia tärkeimpiä puhelinmalleja parin vuoden sisällä.

Miljardin dollarin transaktio

Bitcoin-verkossa käy tällä hetkellä kova kuhina. Monet tahot ovat uutisoineet Bitcoinin hashrate:n saavuttaneen taas uusia ennätyksiä. Kyseessä on siis kaikkien Bitcoin-verkon louhijoiden yhteinen laskentakapasiteetti.

Tilanne on tällä hetkellä se, että Bitcoin on ylivoimaisesti planeettamme suojatuin verkko. Laskentateho on ollut valtavassa nousussa pari vuotta. Se on kasvanut myös vuoden 2018 karhumarkkinan ajan.

bitcoin-hashrate-1109

Kuten kuvasta näkyy, ero on kahden vuoden takaiseen kymmenkertainen. Nouseva käyrä kertoo siitä, että yhä suurempi joukko louhijoita uskoo Bitcoinin tulevaisuuteen ja panostaa rahaa verkon ylläpitoon.

Äsken nähtiin myös toinen mielenkiintoinen tapaus Bitcoin-verkossa. Tuntematon taho lähetti nimittäin 94505 Bitcoinia 6. syyskuuta yhdellä transaktiolla. Lähetyshetkellä Bitcoinien arvo oli lähes tarkalleen miljardi dollaria.

Kyseessä on käsittämätön summa rahaa, ja lompakosta tuli välittömästi yksi Bitcoin-verkon arvokkaimmista. Hulluinta on kuitenkin siirtokorvaus: miljardi dollaria lähetettiin vain 700 taalan siirtomaksulla. Eikä tässä vielä kaikki.

Lähettäjä maksoi aivan suotta valtavan siirtokorvauksen, sillä miljardin dollarin omistajalla on siihen kieltämättä varaa. Lähettäjän olisi tarvinnut maksaa alle 10 dollaria eli luokkaa 0,000001% kulu varmistaakseen transaktion pääsyn seuraavaan lohkoon.

Voi vain kuvitella, mitä siirron prosessointi olisi maksanut perinteisen pankin kautta… Internetin sherlockit ovat sittemmin jäljittäneet varojen alkuperää, ja siirron takana on todennäköisesti korealainen Huobi-pörssi.

Stellar: 2 miljardin kolikon airdrop

Stellar Lumens aikoo toteuttaa seuraavan parin vuoden aikana valtavan airdropin. Jos sana airdrop ei ole tuttu, niin kyseessä on kryptovaluutan jakaminen ilmaiseksi markkinointitarkoituksessa. Kolikoita ikään kuin pudotetaan ilmasta ihmisten taskuun.

Todella moni kryptovaluutta on käyttänyt airdroppeja markkinointitarkoituksiin. Yleensä kyse on parin dollarin suuruisesta summasta, jonka voi lunastaa suorittamalla tehtäviä somessa (esim. tilin seuraaminen, twiitin jakaminen).

Stellar ilmoitti pari päivää sitten toteuttavansa massiivisen airdropin, jonka koko on 2 miljardia XLM-kolikkoa.

Kyse on Keybase-nimisestä sivustosta, joka on suositun viestipalvelu Slackin kilpailija. Keybasessa on vajaa puoli miljoonaa käyttäjää tällä hetkellä. Stellar jakaa XLM-kolikoita jokaisen tilille tulevan 20 kuukauden aikana.

keybase

Käyttäjien tarvitsee vain rekisteröity palveluun.

Kryptovaluutat ovat tulossa kovaa vauhtia myös osaksi eri some-palveluita. Monet some-alustat tukevat jo nyt erilaisia tippausapplikaatioita, kuten Tippin.me. Facebookin Libra tulisi todennäköisesti mukaan FB:n lisäksi myös WhatsApp ja Instagram-palveluihin.

Tänä syksynä myös Telegramin odotettu TON (Telegram Open Network) token saadaan ulos markkinoille.

Jos haluat seurata XLM-tokenin ajantaisaista kurssia, tee se tästä linkistä: Stellar Lumens kurssi.

Lopuksi vielä pari sekalaista uutista. Alla olevasta twiitistä löytyy mahtava lukupaketti, jonka on tuottanut Thomas Brand.

Tämän lisäksi Brand on kääntänyt myös Jimmy Songin suosittuja artikkeleita suomen kielelle.

Lopuksi katselu/kuuntelusuositus videosta, jossa Crypto Lark haastattelee Crypto Zombieta. Kyseessä on leppoisa juttutuokio, josta saa irti paljon hyödyllisiä näkemyksiä kryptovaluuttojen nykytilasta. Kannattaa ehdottomasti tsekata!

Bitcoinkeskus suosittelee seuraamaan muutenkin Crypto Lark -kanavaa Youtubessa. Saat lähes päivittäin hyödyllistä ja varsin objektiivisia mielipiteitä, joista on helppo olla samaa mieltä.

Kuva: iStock


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *