Uutiset
11
loka
bitcoin misery index bmi

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

11.10. Uutiskatsaus: Markkinat, Coinmotion, Verotus, Libra, 4chan Wizard

Perjantain uutisartikkeli aloitetaan markkinakatsauksella. Viime viikkoina on tullut yhä enemmän vahvistusta altcoinien uudelle nousulle. Coinmotion toi tällä viikolla ulos kaksi hyödyllistä uudistusta. Verohallinto julkaisi puolestaan tiistaina uuden ohjeen. Libra on vastatuulessa. Mystinen ennustaja lupaa 16.000 dollarin kurssia Bitcoinille tässä kuussa.

Bitcoinin dominanssi on kääntymässä

Kryptomarkkinoilla on takana varsin hiljainen ajanjakso. Bitcoinin kurssi oli edellisen uutiskatsauksen aikaan noin 8200 dollarissa, joten eroa on tämän hetkiseen kurssiin vain ~sata taalaa.

Edeltävä jakso ei ole ollut aivan tasaista menoa, sillä kurssi käväisi viime viikon lopulla noin 7600-7700 dollarissa hieman pörssistä riippuen. Alla oleva kuva BitMEXin Bitcoin-futuureista kertoo nykytilanteen erittäin hyvin.

bitcoin-kurssi-2019-10-11

Grafiikka on lähes identtinen viime viikon katsaukseen nähden. Bitcoinin kurssi on tällä hetkellä kahden support/resistanssi-tason välimaastossa ilman selkeää trendiä. Kurssi rikkoi ylemmän tukitason 24. syyskuuta, jonka jälkeen on edetty käytännössä vaakasuoraan.

Markkinatilanne on Bitcoinin osalta jälleen kerran odottava. Sijoittajat eivät halua ottaa juuri nyt vahvaa näkemystä suuntaan tai toiseen. Moni odottaa laskua kuvassa näkyvälle tukitasolle eli 7500 taalan alapuolelle.

Altcoin-markkina on sen sijaan piristymässä. Tästä on raportoitu jo useampaan kertaan edellisissä uutiskatsauksissa. Monet tunnetut coinit kuten Ethereum ja XRP ovat olleet jo pidemmän aikaa hyvässä nousussa Bitcoiniin nähden.

Viime päivien nousija on ollut ehdottomasti Chainlink, josta olemme myös maininneet jo useamman viikon ajan. LINK-tokenilla on todella paljon tukijoita esim. sosiaalisessa mediassa, minkä lisäksi projekti etenee ja tekee uusia yhteistyösopimuksia.

Yksi LINK-tokenin vahvoista suosittelijoita on Data Dash eli Nicholas Merten, jonka alla oleva video on hyvä katsaus edellä mainittuihin altcoineihin parin päivän takaa.

Altcoinien tilanne on siis pikkuhiljaa paranemassa. Vielä ei voida puhua missään nimessä altseasonista, mutta altcoin-markkina on ottanut Bitcoinista selkeän torjuntavoiton. Näyttää yhä todennäköisemmältä, että viiden viikon takainen 71% oli todellakin katto Bitcoinin markkinaosuudessa.

Bitcoin dominance on ollut alle 70% jo kolme viikkoa ja alle 68% myös parin viikon ajan. Altcoinit ovat pitäneet hyvin kurssinsa Bitcoinin liikkuessa ylös tai alas.

Tulevat viikot ovat erittäin mielenkiintoisia tämän trendin kannalta. Jos Bitcoinin markkinaosuus alkaa lähennellä 60 prosenttia, niin uusi trendi vahvistuu toden teolla.

Yhä useampi analyytikko on tällä hetkellä sitä mieltä, että vuoden 2017 kaltaista altcoin-rallia ei tulla enää koskaan näkemään. Markkinaa veti tuolloin poikkeuksellinen ICO-buumi, minkä johdosta riskirahaa valui käytännössä jokaiseen markkinoilla olevaan kolikkoon.

Vuoden 2019 alussa kohua aiheuttanut IEO-markkina on tästä hyvä esimerkki. Uusien projektien pumppaaminen on ollut vaikeaa jopa pörsseille, eivätkä IEO:t ole juuri tuottaneet voittoja myöskään niihin sijoittaneille.

Edellisestä romahduksesta on vielä niin vähän aikaa, että markkinoilla olevat pelurit muistavat hyvin kyseisen huuman virheet. Vuoden 2017 toisinto voidaan saada aikaan vain tuoreiden pelureiden avulla, eli markkinoille tarvitaan valtavat määrät uusia ja kokemattomia sijoittajia.

Coinmotionilta kaksi hyödyllistä uudistusta

Coinmotion on Pohjoismaiden johtava kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Bitcoinkeskuksesta löytyy myös Coinmotion kokemuksia ja arvostelu palvelun käytöstä.

Kyseessä on Prasos Oy:n pyörittämä sivusto, jota voisi kutsua Coinbasen suomalaiseksi vastineeksi. Coinmotion on siis perinteistä pörssiä helpompi käyttöliittymä, joka sopii erinomaisesti myös aloittelijoille.

Prasos Oy sai aiemmin tänä kesänä maksulaitoksen toimiluvan Suomen Finanssivalvonnalta. Tämä oli vuosia kestäneen prosessin tulos ja iso voitto Suomen kryptobisnekselle. Prasos on vasta Euroopan kolmas kryptoalan yritys, jolla on kyseinen toimilupa.

Tämä lisenssi mahdollistaa myös uusia ominaisuuksia Coinmotion-palveluun.

Kuten yllä oleva twiitti kertoo, Coinmotion-palvelussa voi nyt siirtää myös euroja käyttäjältä toiselle reaaliaikaisesti. Aiemmin toiminto on ollut käytössä vain kryptovaluutoilla. Jos et vielä tiennyt, niin voit lähettää Coinmotionissa Bitcoineja kaverisi tilille sähköpostin perusteella.

Toinen uudistus liittyy ulkoisiin pankkisiirtoihin. Coinmotion on aloittanut yhteistyön Paytrailin kanssa, mikä mahdollistaa välittömät talletukset kaikista suomalaisista pankeista. Tämä on erittäin hyvä uudistus johtuen kryptomarkkinan hektisestä luonteesta.

Kryptovaluuttojen parhaat ostopaikat ovat usein tarjolla vain pari tuntia, jos sitäkään. Nyt sijoittajalla on mahdollisuus hyödyntää kaikki dipit ilman, että euroja tarvitsee pitää varmuuden vuoksi Coinmotion-tilillä.

Bitcoinkeskus suosittelee Coinmotionia etenkin aloitteleville sijoittajille. Saat apua suomen kielellä, mikä on kokemattomalle henkilölle arvokasta. Tarjonnasta löytyvät myös suosituimmat kryptovaluutat: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP sekä Stellar Lumens.

Verohallinnolta kauan odotettu päivitys

Viikon tärkein uutinen Suomessa on ehdottomasti Verohallinnon uusin päivitys, joka julkaistiin maanantaina. Kyseessä on kauan odotettu kannanotto virtuaalivaluuttojen verotukseen. Löydät uuden ohjeen tästä linkistä.

Edellinen merkittävä päivitys julkaistiin kesällä 2018. Virtuaalivaluuttojen verotus muuttui tuolloin lähemmäs perinteisiä rahoitusinstrumentteja, eli jokainen treidi (myynti) on verotettava tapahtuma. Aiemmin Suomi oli ollut muusta maailmasta eri linjoilla ja verottanut kryptoja vain silloin, kun niitä vaihdettiin euroiksi.

Kesällä 2018 julkaistu päivitys aiheutti kuitenkin valtavaa sekaannusta. Verotusohje sisälsi lauseen, jonka mukaan luovutustappioita ei ollut mahdollista vähentää. Tämä teki käytännössä kryptovaluuttojen treidauksen mahdottomaksi Suomessa.

Aktiiviset kryptokansalaiset aloittivat taistelun Verohallintoa vastaan, ja lopulta asiasta saatiin oikeudessa järkevä ennakkoratkaisu. Uusin ohje kertoo mm. näin:

”Korkeimman hallinto-oikeuden päätös merkitsee sitä, että tuloverolain mukaisissa soveltamistilanteissa virtuaalivaluuttojen eri luovutustilanteisiin sovelletaan ohjeesta jäljempänä tarkemmin ilmenevällä tavalla kaikkia muitakin tuloverolain luovutusvoittoa koskevia säädöksiä mukaan lukien luovutustappioiden vähentäminen (TVL 50 § 1 momentti) ja pienten luovutusvoittojen verovapaus (TVL 48 § 6 momentti).”

Nyt tilanne vaikuttaisi olevan aiempaa selkeämpi.

Aihetta käsitellään vielä tarkemmin erillisessä veroartikkelissa, joka päivitetään lähiaikoina vastaamaan uutta ohjetta. Suosittelemme sillä välin tutustumaan uuteen Verohallinnon ohjeeseen huolella.

Voit kysyä aiheesta myös Bitcoin ja kryptovaluutat Facebook-ryhmässä sekä lukea muiden käyttäjien kommentteja. Keskustelu löytyy tästä linkistä.

Bitcoinkeskus suosittelee myös Cointracking-ohjelmistoa. Kyseessä on näppärä softa, johon voi importoida suoraan omat treidit kaikista tunnetuimmista pörsseistä. Ohjelma laskee sitten suoraan voitot ja tappiot verotusta varten.

Vastaavia ohjelmia löytyy myös muitakin. Vaikka et treidaisi päivittäin, niin tällainen työkalu helpottaa elämää huomattavasti.

PayPal vetäytyy Facebookin Libra-projektista

Facebookin Libra on ollut ehdottomasti yksi vuoden 2019 suurimmista uutisista. Kyseessä on siis täysin uusi kryptovaluutta, joka on tarkoitus tuoda markkinoille kevään 2020 aikana. Libran speksit ja partnerit julkaistiin kesäkuussa, ja nämä uutiset olivat todennäköisesti suurin syy Bitcoinin hurjaan kurssiralliin.

Löydät projektin tarkemman esittelyn tästä linkistä. Kyseessä on siis stablecoin, eli dollarin arvoon sidottu kolikko. Sen tarkoitus on välittää arvoa Facebookin sekä mukana olevien partnereiden platformeilla.

Libra on saanut alusta asti valtavan vastustuksen eri maiden johtajilta. Euroopan maista mm. Saksa ja Ranska ovat jo luvanneet blokata Libran toiminnan. Facebook on ollut myös Yhdysvaltain kongressin kuultavana, ja uusimpien tietojen mukaan itse Mark Zuckerberg matkustaa pian Washingtoniin.

Tällä viikolla Libra sai negatiivisia uutisia myös sisältä päin. Yksi sen merkittävistä partnereista, PayPal, ilmoitti vetäytyvänsä projektista. Taustalla voi hyvinkin olla painostusta eri maiden viranomaisilta, jotka voisivat hankaloittaa PayPalin liiketoimintaa niin halutessaan.

Libra voisi olla todella merkittävä askel kryptovaluuttojen adoptiossa. Facebook tavoittaisi palveluiden kautta pari miljardia ihmistä, joiden Libra-lompakossa olisi tilaa myös muille kryptovaluutoille.

Aika näyttää, saadaanko tämä kolikko koskaan maailmanlaajuisille markkinoille.

Mystinen ennustaja kertoo Bitcoinin kurssiksi 16.000 dollaria tämän kuun aikana

Bitcoinin kurssista tehdään ennustuksia joka päivä ammattilaisten sekä amatöörien toimesta. Kaikki ovat välillä oikeassa ja välillä väärässä, eikä kukaan pysty todellisuudessa ennustamaan bittirahojen kurssia. Vai pystyykö?

Tammikuussa 2019 nähtiin mielenkiintoinen postaus 4chan-foorumilla, jota on ihmetelty sosiaalisessa mediassa jo yli puolen vuoden ajan. Alla on kuvakaappaus tästä kuuluisasta ennustuksesta.

4chan-anon

Kyseinen nimimerkki ennusti hämmästyttävällä tarkkuudella Bitcoinin tulevan kehityksen. Henkilö totesi aivan oikein, että Bitcoinin pohja nähtiin joulukuussa, ja pian luvassa olisi uusi buumi.

Kannattaa muistaa, että ennustuksen aikaan Bitcoinin kurssi oli noin 3600$ ja yleinen sentimentti erittäin negatiivinen. Moni analyytikko ennusti vielä tuohon aikaan 1500-2000$ kurssitasoja.

”4chan Wizard” ennusti Bitcoinin saavuttavan huhtikuussa 5300$, joka rikottiin 20.4.2019. Heinäkuun ennustus piti myös kutinsa, sillä kurssi romahti yli 13.000 taalasta 9200 dollariin 17.7.2019.

Seuraavat ennustukset ovatkin sitten mielenkiintoisia. Kolmas etappi on nimittäin lokakuussa, jolloin kyseinen Nostradamus on ennustanut 16.000 dollarin kurssitason. Tämä tarkoittaisi lähes sadan prosentin nousua nykytasolta.

Vuoden 2020 ennustukset ovat vieläkin korkeammat. Nämä eivät ole edes mitenkään yllättäviä lukuja, jos Bitcoinin Stock-To-Flow malli on tuttu. Kyseessä on tähän asti paras Bitcoinin kurssikehitystä ennustava malli, joka lupaa niin ikään kymmenien tuhansien kurssitasoja 2020-2021 jälkeen.

Luvassa on mielenkiintoinen kuukausi! Onko ”4chan Wizard” oikeassa kolmannen kerran? Ennustuksella on vielä 19 päivää aikaa toteutua. Kaksi aiempaa ennustusta on saavutettu myös kuun loppupuolella.

Loppuun vielä kuuntelusuosituksia. Ripplen toimitusjohtaja Brad Garlinghouse oli äskettäin Anthony Pomplianon vieraana. Kyseinen podcast sisältää paljon hyvää asiaa XRP:stä kiinnostuneille! ”Pomp” julkaisi heti seuraavana päivänä myös podcastin keskustelustaan Cardanon perustaja Charles Hoskinsonin kanssa. Löydät linkit podeihin alla olevista twiiteistä.


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *