Uutiset
11
loka
bitcoin-laptop

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

11.10. Markkinakatsaus: Bitcoinin dominanssi on kasvussa

Bitcoinilla oli jälleen erinomainen viikko: kurssi on noussut edellisestä katsauksesta yli 5000 dollaria. Bitcoinin markkinaosuus on myös vahvassa nousussa. Tämän seurauksena kaikki merkittävät altcoinit ovat miinuksella. DeFi-sektori TVL-lukema rikkoi 200 miljardin dollarin rajapyykin!

Rekisteröidy Binancelle

Bitcoinin kurssi rikkoi 56.000 dollarin rajan

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 56.500 dollaria. Viikko sitten kurssi oli juuri rikkonut tärkeän 50.000 dollarin rajapyykin, joten takana on jälleen vahva jakso. Bitcoinin kurssi on noussut kahdessa viikossa yli 10.000 taalaa.

Alla olevassa kuvassa ovat päiväkohtaiset kynttilät noin puolen vuoden ajalta. Sininen viiva on 50 päivän ja violetti viiva 200 päivän keskiarvo.

btckurssi20211011

Kirjoitimme jo viikko sitten, että Bitcoinin nykyinen trendi on erittäin nousujohteinen eli ”bullish”. Samaa voidaan todeta myös tämänhetkisestä tilanteesta. Sijoittajia lämmittää erityisesti kurssin väkevä nousu 50 sekä 200 päivän keskiarvojen yläpuolelle.

Bitcoinin kurssi nousi 50 päivän keskiarvon yläpuolelle lähes päivälleen vuosi sitten. Se pysyi kyseisen trendilinjan päällä pitkälle kevääseen 2021. Tänä aikana kurssi nousi noin 10.000 dollarista yli 60.000 dollariin. Toivottavasti seuraavat kuukaudet tarjoavat vastaavaa ilotulitusta!

Kaikki merkit viittaavat siihen, että nyt on käynnistymässä Bitcoin-vetoinen kurssiralli. Bitcoinkeskus uskoo, että sen päätepiste on jopa 150.000 dollarin tasolla. Aiheesta on tehty tuore video Youtube-kanavalle. Se on kerännyt jo huikeat 3414 näyttöä vain viidessä päivässä!

Viime viikon nousulle ei ole mitään erityistä syytä. Kuten yllä olevalla videollakin kerrotaan, vuoden viimeinen kvartaali on ollut perinteisesti tuottoisa. Etenkin, kun ollaan nousumarkkinassa. Vuosi sitten nähtiin myös vakuuttava ralli Q4:n aikana.

Taustalla voi olla myös uusia instituutioita, joiden ostoista ilmoitetaan viikkojen tai kuukausien viiveellä.

Lisäksi markkinoiden dynamiikka tukee Bitcoinin kurssinousua erinomaisesti.

Historiallisen suuri osuus bitcoineista on tällä hetkellä pitkäaikaisten holdaajien ja ns. ”timanttikäsien” hallussa. Nämä ovat tahoja, jotka määräävät markkinoiden suuntaa. Kyseiset holdaajat eivät myy bitcoinejaan ensimmäiseen kuoppaan eivätkä myöskään pienestä raketoinnista.

Kun kasvava kysyntä kohtaa hupenevan tarjonnan, on lopputulos tiedossa. Tällä hetkellä on erittäin vaikea nähdä mitään negatiivista Bitcoinin kurssikehityksessä.

Bitcoinin markkinaosuus muodostaa nousutrendiä

Bitcoinin markkinaosuutta on seurattu suurella mielenkiinnolla jo kuukausien ajan. Selkeää trendiä on ollut vaikea havaita – ainakin tähän asti. Nyt näyttää yhä enemmän siltä, että Bitcoinin markkinaosuus on kääntymässä nousutrendiin.

Alla on kuva Tradingview-palvelusta löytyvästä CRYPTOCAP-indeksistä.

cryptocap20211011

Bitcoinin markkinaosuus on artikkelin kirjoitushetkellä 44,99 prosenttia. Viikko sitten lukema oli 42,85 prosenttia. Käytännössä Bitcoinin dominanssi on sahannut kuukauden ajan 40-43 prosentin maastossa.

Nyt grafiikkaan alkaa muodostua selkeä nousutrendi. Tämä on ollut selvää myös kryptovaluuttojen kursseja seuratessa. Edeltävän viikon aikana nähtiin useita päiviä, jolloin suurimmat altcoinit olivat miinuksella, muta Bitcoinin kurssi puolestaan plussalla.

Markkinaosuuden muutos kävisi järkeen myös laajemmasta näkövinkkelistä. Viime vuosina nähdyt nousurallit ovat käynnistyneet aina Bitcoin-vetoisesti. Altcoinit ovat seuranneet siinä vaiheessa, kun Bitcoinin parabolinen nousu on pysähtynyt.

Bitcoin näyttää taas repivän markkinaa uuteen nousuun. Moni sijoittaja ennakoi dominanssin nousutrendin jatkuvan, sillä rahaa virtaa niin paljon altcoineista Bitcoinin suuntaan.

Altcoinit pahasti pakkasella

Bitcoinin markkinaosuus näkyy tylyllä tavalla altcoinien performanssissa. Kaikki markkinoiden suurimmat kolikot ovat pahasti pakkasella, eikä top 15 -listalla näy yhtään poikkeusta. Polkadot ja Dogecoin ovat pärjänneet parhaiten ollen alle 10 prosenttia miinuksella Bitcoiniin verrattuna.

Alla on kuvakaappaus Coinmarketcap.comista ja top 15 -altcoinien suoritus Bitcoiniin verrattuna (ei siis dollariin).

altit20211011

Tätä listaa on turha analysoida sen pidemmälle. Altcoinit ovat pakkasella, koska sijoittajat ennakoivat edellä kuvatun Bitcoin-trendin jatkumista. Syksyn kuumimmat kolikot Solana & Terra ovat kärsineet yllättävän paljon, reilut 25 prosenttia vain yhdessä viikossa.

Top 100 -listalta löytyy vain kourallinen poikkeuksia. Parhaiten on pärjännyt SHIBA INU, jonka raketoinnista uutisoimme jo viikko sitten. SHIB-token on selvästi plussalla Bitcoiniin verrattuna myös tänään.

Toiseksi parhaiten on pärjännyt Stacks-alustan STX-token. Stacks on yksi projekteista, joka tuo DeFi-sovellukset Bitcoinin-alustalle. Se käyttää Bitcoinin lohkoketjua base layerina hieman Polygonin tavoin.

Kolmas selkeä nousija on Fantom. Kyseessä on IOTA:sta tuttua DAG-teknologiaa käyttävä älysopimusalusta. Fantom teki viime viikolla jopa uudet ATH-lukemat. Todennäköisesti moni Solanaan ja Terraan sijoittanut spekuloi nyt seuraavaksi Fantomin kasvulla.

DeFi-sektori rikkoi uuden ennätyksen

DeFi eli hajautettu talous on tällä hetkellä vahvassa nousussa. Olemme raportoineet tästä positiivisesta trendistä jo useamman viikon ajan. Edellisessä katsauksessa DeFi-sektoriin tallennettu likviditeetti (TVL, Total Value Locked) oli tasolla 199,53 miljardia.

Tämän päivän lukema on komea 207,44 miljardia! Kauan odotettu 200 miljardin lukema on siis rikottu reilulla marginaalilla. Viime kevään (toukokuu) huippu oli 165 miljardissa, josta ollaan nyt lähes 30 prosenttia korkeammalla.

defi20211011

DeFi jatkaa siis nousuaan Bitcoinin kasvavasta dominanssista huolimatta. Altcoinien todella heikko jakso ei näy lainkaan tällä sektorilla. Jonkin verran se vaikuttaa, mutta suurin osa TVL:stä koostuu käytännössä stablecoineista.

Tarkastellaan tilannetta seuraavaksi protokollatasolla.

defiprotocols20211011

Ykköspaikasta käydään kovaa kilpailua, sillä Curve ja Aave ovat vaihtaneet taas paikkaa. Curve oli viime tiistain katsauksessa noin puoli miljardia perässä, mutta nyt se on flipannut Aaveen lähes vastaavalla marginaalilla.

Kolmospaikkaa pitää edelleen halussa MakerDAO. Pitkään kolmantena ollut Compound putosi syys-lokakuun vaihteessa johtuen järjestelmässä olleesta bugista. Compound ei ole toipunut vielä tästä iskusta.

Listalle on noussut myös uusi tulokas: Anyswap.

anyswap

Kyseessä on todella kehittynyt DEX, sillä Anyswap on cross-chain -protokolla. Voit swapata esim. Ethereum-verkossa olevat USDC-tokenit Avalancheen tai Polygoniin yhdellä treidillä.

Anyswapin TVL on kasvanut viikossa peräti 276 prosenttia. Sen oma governance-token ANY on noussut myös yli 50 prosenttia viime viikon aikana. Onko tässä seuraava DeFi-raketti?

Otetaan sitten katsaus lohkoketjutasolle.

defichains20211011

Kärkisijoilla ei ole nähty merkittäviä muutoksia. Ethereum sekä Binance Smart Chain ovat kasvattaneet TVL-lukemaansa, kun taas syksyn raketit Solana & Terra ovat hieman menettäneet sitä.

Listan kova nousija on aiemminkin artikkelissa mainittu Fantom. Sen TVL oli viime viikon katsauksessa vielä 1,55 miljardin tasolla. Nyt lukema on lähes kuusi miljardia dollaria. Kasvu tulee lähes kokonaan Anyswap-protokollasta.

Keväällä DeFi-sektorissa hienosti pärjännyt Polygon on pudonnut kaksi sijaa jo seitsemänneksi. Tämä siitäkin huolimatta, että Polygon-alustalla on kolmanneksi eniten Dappeja (80 kpl). Määrä on suurempi kuin Solana, Terra ja Avalanche yhteenlaskettuna.

Photo by Jievani Weerasinghe on Unsplash


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.