Bitcoinin kurssi on vakiintunut tärkeän 50 DMA:n yläpuolelle, ja suurin uhka uudesta laskusta on väistynyt. Sijoittajien huomio on kuitenkin altcoin-markkinoilla. Etenkin Ethereum ja Dogecoin varastavat otsikott, ja käynnissä on altseason täydellä höyryllä! Myös DeFi-markkina jatkaa kovaa kasvuaan.
Bitcoinin kurssikehitys tasaantunut
Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä noin 58.200 dollaria. Viikko sitten lukema oli hieman alle 59.000 taalaa, joten laskua on tullut reilun prosentin verran. Bitcoinilla on takanaan hyvin hiljainen viikko. Tällä hetkellä altcoinit varastavat kaikki otsikot.
Alla näkyy Bitcoinin kurssikehitys helmikuun alusta saakka.
Viikko sitten elettiin mielenkiintoisia hetkiä. Bitcoin oli noussut valtavasta kuopasta takaisin 50 päivän keskiarvon yläpuolelle (sininen viiva). Silloin pohdittiin kiivaasti, pystyykö kurssi pitämään tämän position.
Kuten grafiikasta näkyy, 50 DMA on toiminut selkästi support-tasona kurssille. Edeltävä viikko on pyöritty enemmän tai vähemmän tämän keskiarvon tasalla. Nyt näyttää siltä, että suurin uhka Bitcoinin uudesta romahduksesta on poistunut.
Bitcoinista on tullut jopa hieman ”unohdettu” sijoituskohde. Kurssikehitys on polkenut paikallaan jo kolmisen kuukautta, joten sijoittajat hakevat tuottoja altcoin-markkinoilta. Bitcoinin markkinaosuus putoaa kuin kivi, eikä kehitykselle näy loppua ainakaan lyhyellä tähtäimellä.
Jossain vaiheessa Bitcoinin ja altcoinien suhde vääristyy liikaa. Sijoittajat kotiuttavat voittoja ja siirtävät niitä stablecoineihin sekä Bitcoiniin. Tällaista sektorirotaatiota tapahtuu kryptomarkkinoilla jatkuvasti. Fiksu sijoittaja ostaa hyljeksittyjä kolikoita ja myy ne aikanaan some-huuman huipulla.
Bitcoinilla ei siis ole mitään hätää. Käynnissä on luonnollinen ja terveellinen jakso rajun kurssinousun jälkeen.
It's funny. Every time retail panic sells the #BTC dip, institutions are there to scoop those cheap coins up. pic.twitter.com/i8nkdqHecN
— Will Clemente (@WClementeIII) May 10, 2021
Piensijoittajien huomio on meemikolikoissa, ja kärsivälliset ammattilaiset ostavat jokaisen Bitcoin-dipin. Myös leverage ratio näyttää erittäin terveelliseltä.
$BTC estimated leverage ratio seems cooled off enough. The market is not over-leveraged anymore.
All eyes on $ETH, but it will soon move to $BTC.
Chart👉 https://t.co/GhEhe1yzLl https://t.co/5kl9xuFAFU pic.twitter.com/XuLt8YH6Yd
— Ki Young Ju (@ki_young_ju) May 10, 2021
Mitä tulevalta viikolta voidaan odottaa?
Tällä hetkellä on vaikea olla Bitcoin Bull lyhyellä tähtäimellä. Markkinoiden huomion varastavat altcoinit, ja etenkin Ethereum, joka repii uusia ATH-lukemia lähes joka päivä. Alttisijoittajan kannattaa pohtia pikkuhiljaa sitä, milloin kotiuttaa voittoja ja mihin.
Nyt ei ole huono hetki ostaa bitcoinia, jos aikahorisonttisi on pitkä. Bitcoin tuskin biittaa altcoineja lyhyellä tähtäimellä ennen kuin altcoin-ralli saavuttaa Blow-Off Top -vaiheen.
Bitcoinin markkinaosuus putoaa edelleen
Bitcoinin markkinaosuus on ollut täydessä syöksyssä jo kaksi kuukautta. Muutokset ovat viikkotasolla niin rajuja, että tällaista pudotusta ei ole nähty sitten joulukuun 2017. Tuolloin Bitcoin romahti noin 75 prosentin markkinadominanssista 35 prosenttiin yhdessä kuukaudessa.
Tänä keväänä on nähty lähes 20 prosenttiyksikön lasku kahden kuukauden aikana: noin 63 prosentista 44 prosenttiin.
Vielä viikko sitten Bitcoinin markkinaosuus oli 49 prosenttia. Lasku on siis jatkunut lähes prosenttiyksikön päivätahtia! Tämä on myös tapahtunut aikana, jolloin Bitcoinin kurssi on pysynyt lähes muuttumattomana.
Bitcoinin syöksyä vauhdittavat ns. large cap -kolikot eli suuren markkina-arvon valuutat. Toistaiseksi trendille ei näy loppua. Jos sama meno jatkuu, voidaan tammikuun 2018 taso saavuttaa toukokuun aikana!
Altcoinit vihreällä laajalla rintamalla
Kuten edellinen kappale jo kertoi, käynnissä on ehdottomasti ”altseason”. Katsotaan top 15 altcoinien tilannetta suhteessa Bitcoinin kurssikehitykseen.
Ainoastaan XRP ja Uniswap ovat miinuksella suhteessa Bitcoiniin. Molempien kurssikehitystä voidaan pitää hieman yllättävänä, mutta todennäköisesti ne saavat lähiviikkoina nousua altcoin-rotaation myötä.
Viime viikon suurin puheenaihe oli tietysti Dogecoin. Lukemattomat piensijoittajat ostivat DOGE:a johtuen Elon Muskin Saturday Night Live -esiintymisestä. Moni spekuloi Muskin saavan Dogecoinin kurssi entistä suurempaan nousuun TV-ohjelman avustuksella.
Ei ollut yllätys, että Dogecoinin kurssissa nähtiin raketoinnin sijasta yli 30 prosentin dumppi.
IN HINDSIGHT
IT WAS INEVITABLE pic.twitter.com/slfl1tLHoD— Jameson Lopp (@lopp) May 9, 2021
Dogecoin on kuitenkin jo palautunut näistä pohjista yli 20 prosentin nousuun. Sijoittajat pitävät kiinni meemikolikosta hämmästyttävällä tavalla.
Uusin villitys on Shiba token, joka on raketoinut kuukaudessa yli 30.000 prosenttia ja noussut markkina-arvoltaan jo sijalle 23. Projekti aikoo julkaista pian myös ShibaSwap-nimisen DEXin.
Dogecoinin lisäksi huomiota saa Ethereum, jonka kurssi nousee vastustamattomalla tavalla. Ei mikään ihme, sillä fundamentit näyttävät erinomaisilta. Bitcoinkeskus julkaisi viime viikolla videon tästä aiheesta. Se on katsottu jo 1500 kertaa!
Oma tapauksensa on myös Ethereum Classic. Kyseessä on kaikkien unohtama valuutta, joka on lisäksi kärsinyt useita 51 %-hyökkäyksiä parin viime vuoden aikana. Ethereum Classic on yksi amerikkalaisen Robinhood-sovelluksen kryptovaluutoista. Robinhood-sijoittajat ovat vahvasti mukana myös Dogecoinin kurssinousussa.
ETC näyttää hyötyvän Ethereumin noususta, mutta järkevä sijoituskohde se ei ole. Lyhytaikainen spekulointi on toinen juttu. Todennäköisesti moni Robinhood-sijoittaja on ostamassa ”halpaa Ethereumia” tietämättä sen tarkemmin, mistä Ethereum Classicissa on kyse.
Altcoinien meno näyttää nyt erittäin vahvalta. Kysymys kuuluu, miten alas Bitcoinin markkinaosuus voi oikein laskea? Käydäänkö pian kokeilemassa tammikuun 2018 pohjia? Alttisijoittajan kannattaa pohtia strategiaa voittojen kotiuttamiselle. Markkina ei ole vielä ylikuumentunut, mutta aletaan olla lähellä.
DeFi-markkina jatkaa tasaista nousua
Tarkastellaan sitten DeFi-markkinan tilannetta. Tältä sektorilta ei kuulu mitään yllättävää, eli DeFi on jatkanut tasaista kasvuaan. Viikko sitten DeFi-markkinan markkinan TVL oli 123,67 miljardia dollaria – tänään ollaan jo 149,62 miljardissa. Kyseessä on uusi ATH-lukema!
Alla olevat kuvat ovat defillama.com-sivustolta.
Kasvuvauhti on hurjaa: tammikuun 1. päivänä TVL oli 21 miljardia ja helmikuun puolivälissä noin 60 miljardia. Osaltaan tähän vaikuttaa myös vakuutena olevien kryptovaluuttojen arvonnousu.
DeFi-markkinan ykköspaikan otti viikko sitten suomalaistaustainen Aave. Sen TVL sai buustia yhteisön tekemästä äänestyksestä, jossa likviditeetin tarjoajille päätettiin jakaa ylimääräisiä bonuksia. Ei ihme, että TVL lähti ripeään kasvuun.
Ei mene pitkään, kun top 10 -listalle pääsyyn vaaditaan yli 10 miljardin TVL-lukema. Vielä kuukausi sitten, 10 miljardilla päästiin listan ykköseksi.
Kun katsotaan rankinglistaa, esiin on nostettava sijalla 10 oleva Polygon Matic. Bitcoinkeskus on hehkuttanut Polygonin MATIC-tokenia jo pidemmän aikaa. Se raketoi myös viime viikolla ensimmäistä kertaa yli yhden dollarin kurssiin.
Polygonin suosio näkyy myös DeFi-protokollien rankingissa. Se on noussut ensimmäistä kertaa kymmenen suurimman joukkoon. TVL:n kasvutahti on hurjaa: vielä kaksi viikkoa sitten lukema oli 1,5 miljardia. Nyt se on yli neljä kertaa suurempi.
Huomioi myös rankinglistalta Uniswapin uusi V3, joka julkaistiin viime viikolla. Defillama-sivusto listaa V3:n omana protokollanaan, joten Uniswapin lukemat näyttävät hieman todellista pienemmiltä.
Photo by Tech Daily on Unsplash
Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!