Maanantain uutiskatsauksessa ihmetellään Bitcoinin kurssia, joka nousi viikonloppuna yli 10 000 dollarin. Aiheena tämän lisäksi Bitcoin Cash halving, Prasos Oy, StormGain-pörssi, DeFi:n nousu sekä Saksan pankit. Bitcoinkeskus on myös avannut oman Youtube-kanavan!
Markkinakatsaus: Bitcoin
Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä hieman yli 9800 dollaria. Nousua on tullut mukavasti edellisen viikon katsauksen jälkeen, jolloin kurssinoteeraus oli yli 500 dollaria alempana.
Suurimmat otsikot nähtiin kuitenkin eilen, jolloin Bitcoin rikkoi 10000 dollarin haamurajan. Tämä tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa. Sen jälkeen kurssi on sahannut ylös ja alas kymppitonnin molemmin puolin.
Tällä hetkellä näyttää siltä, että Bitcoinin kurssi olisi tekemässä paluuta 9700-9800 dollarin kurssitasolle.
Isossa kuvassa kehitys näyttää todella vahvalta monen eri indikaattorin näkökulmasta. Kurssia vie ylöspäin noin 3 kuukauden päästä tapahtuva Bitcoin halving eli lohkopalkkioiden puoliintuminen, joka on historiallisesti johtanut rajuihin kurssinousuihin.
Tekniset indikaattorit näyttävät myös hyvältä. Alla olevassa kuvassa on Golden Cross -nimellä tunnettu 50- ja 200-päivän keskiarvon risteys, joka näyttää tapahtuvan seuraavan 1-2 viikon aikana. Golden Cross on ollut perinteisesti vahva signaali kurssinoususta.
Tällä hetkellä Bitcoinin 200 päivän keskiarvo on hieman alle 9000 dollarissa. Kun Bitcoinin kurssi on ylittänyt tämän rajapyykin orgaanisesti ja jäänyt selvästi sen yläpuolelle, tuloksena on ollut historiallisesti kurssiralli.
Kurssin lasku merkittävästi alle 9000 dollarin olisi kyllä suuri yllätys.
Olemme käsitelleet Bitcoinin kurssia tarkemmin eilen julkaisulla videolla, jonka löydät upotettuna alta. Videolla käydään läpi edellä mainittuja asioita sekä mm. suosittua Stock-to-Flow -mallia.
Kyseinen video on Bitcoinkeskuksen uudelta Youtube-kanavalta, joka on avattu tällä viikolla! Pyrimme tuottamaan uutta materiaalia parin päivän välein, joten laita kanava seuranaan niin pysyt kärryillä kryptomaailman tapahtumista!
Markkinakatsaus: Altcoinit
”Altseason” eli altcoinien suuri nousu on ollut monien sijoittajien toiveissa jo pian parin vuoden ajan. Edellinen altcoin-ralli päättyi lähes päivälleen kaksi vuotta sitten. Sen seurauksena monet suuretkin altcoinit menettivät jopa 95% arvostaan.
Tällä hetkellä Bitcoinin markkinaosuus on hitaassa laskussa. Tämä trendi on jatkunut jo pian puolen vuoden ajan, mutta muutosta ei ole tapahtunut syyskuun huipun jälkeen vielä edes kymmentä prosenttiyksikköä.
Kuluneella viikolla Bitcoinia paremmin kirivät etenkin Ethereum, Bitcoin Cash, Bitcoin SV sekä Binance Coin ja Tezos. Binancen kurssia nostaa todennäköisesti pian lanseerattava Binance Cloud, josta ei ole vielä tarkempaa tietoa.
Binance Cloud will be unveiled to the world in the next ten days, but what exactly is (a) Binance Cloud? https://t.co/zEC6XYCb8S
— Cointelegraph (@Cointelegraph) February 8, 2020
Bitcoinin forkit saavat monien mielestä buustia noin 2kk päästä tapahtuvasta halvingista. Litecoinin halving tapahtui viime syksynä, ja LTC nousi myös tätä enteillen todella rajusti vuoden 2019 alkupuolella. Varsinainen halving ei kuitenkaan toiminut kurssibuustina siten, kun on nähty Bitcoinin historiassa.
Isossa kuvassa altcoinien tilanne näyttää siis positiiviselta. Bitcoin menettää hitaasti markkinaosuuttaan, mutta vielä on liian aikaista tehdä suurempia johtopäätöksiä. Bitcoinin markkinaosuus on edelleen suurempi mitä se oli vuoden 2017 kurssihuuman huipulla.
Bitcoin Cash ja Bitcoin SV halving
Bitcoin Cash ja Bitcoin SV halving tuli mainittua jo markkinakatsauksen yhteydessä, mutta pureudutaan tähän hieman tarkemmin. Kyseessä on noin neljän vuoden välein tapahtuva ohjelmakoodin säätö, jolla voi olla merkittäviä vaikutuksia myös näihin valuuttoihin.
Sana ”halving” viittaa lohkopalkkioiden puoliintumiseen, eli kyseessä on suoraan louhijoihin vaikuttava asia. Bitcoinin kohdalla tämä halving on johtanut historiallisesti merkittäviin kurssiralleihin.
Halving on selitetty yksityiskohtaisesti alla olevassa videossa. Jos aihe ei ole sinulle vielä tuttu, niin katso se läpi.
Bitcoin Cash ja Bitcoin SV olivat vielä elokuuhun 2017 alkaen samaa lohkoketjua Bitcoinin kanssa. Näin ollen kumpaakaan valuuttaa ei ollut vielä edellisen halvingin aikana edes olemassa. Bitcoin Cash haarautui elokuussa 2017 ja Bitcoin SV haarautui Bitcoin Cashista marraskuussa 2019.
Bitcoin Cashin ja SV:n puoliintumiset tapahtuvat hieman Bitcoinia aiemmin, sillä lohkoja ei louhita samaa tahtia, vaikka teoriassa niitä syntyykin noin 10 minuutin välein kaikissa lohkoketjuissa.
Tämä johtuu louhinnan vaikeustason säädöstä, jota Bitcoinissa tehdään esim. vain 2 viikon välein. Tuolloin louhinnan vaikeus asetetaan aina vastaamaan sen hetkistä louhintatehoa. Mutta ennen säätöä lohkoja voidaan louhia selvästi nopeammin (tai hitaammin) lähes kahden viikon ajan.
Bitcoin Cashin ja SV:n puoliintumiset tapahtuvat noin 2kk päästä eli kuukautta aiemmin kuin Bitcoinin.
Seuraukset voivat olla näiden kryptovaluuttojen kohdalla mielenkiintoiset. Samat louhintalaitteet käyvät sekä Bitcoin, Bitcoin Cashin että Bitcoin SV:n louhintaan. Tällä hetkellä noin 95% tehosta on Bitcoinissa ja loput Cashin & SV:n välillä.
Bitcoin-forkkien louhintaa on ollut etenkin viime vuonna tappiollista monille louhijoille, joten mitä tapahtuu, kun louhintapalkkiot puolittuvat entisestään?
Tällä hetkellä näyttää siltä, että markkinoilla spekuloidaan halvingin aiheuttavat vastaavaa kurssinousua kuin Bitcoininkin historiassa. Kannattaa muistaa, että tästä ei ole olemassa mitään todisteita. Litecoinin kurssikaan ei lähtenyt viime syksyn halvingin myötä lainkaan nousuun.
Myös Stock-to-Flow -mallin kehittäjä PlanB on todennut itse, että hänen teoriansa Bitcoinin sykleistä ei toimi millään tasolla edes suurimpien altcoinien kanssa.
Prasos Oy Privanetin päälistalle
Prasos Oy on Suomen tunnetuin kryptovaluutta-alan yhtiö. Jyväskylästä kotoisin oleva yritys pyörittää mm. Pohjoismaiden suurinta Coinmotion-pörssiä, Denarium-palvelua sekä Bitcoin-automaatteja.
Jos haluat sijoittaa kryptovaluuttoihin muutenkin kuin Bitcoinin kautta, voit ostaa myös Prasos Oy:n osakkeita. Yhtiö oli laajemmin otsikoissa edellisen kerran joulukuussa 2017, jolloin se keräsi Bitcoin-huuman huipulla 2,5 miljoonan euron rahoituksen. Tuolloin Prasos sai yli 1000 uutta osakkeenomistajaa Suomesta ja ulkomailta.
Vuoden 2017 kryptoralli 20-kertaisti Bitcoinin kurssin ja yli 10-kertaisti myös Prasoksen osakkeen. Privanet-palvelussa käytiin kauppaa noin 7 euron hintaan vuoden 2017 alussa ja 77 eurolla saman vuoden joulukuussa. Viime vuosien ”kryptotalvi” on näkynyt myös osakkeen arvostuksessa, eli tällä hetkellä kurssi on 30 euron tasolla.
Yllä on Prasoksen viime vuosien kehitys poimittuna Asiakastieto-palvelusta. Vaikka liikevaihto onkin laskenut, yhtiö on ottanut merkittäviä askeleita parin viime vuoden aikana.
Coinmotion-palvelun tarjonta on laajentunut ja ominaisuudet kehittyneet selvästi vuoteen 2017 verrattuna. Tämän lisäksi Suomen Finanssivalvonta (FIN-FSA) myönsi Prasokselle maksulaitoksen toimiluvan kesäkuussa 2019.
Nykyisin yhtiö on myös yksi Finanssivalvonnan rekisteröimistä virtuaalivaluuttojen toimijoista Suomessa.
Prasoksen osake on nostettu osakekauppapaikka Privanetin päälistalle runsaan kiinnostuksen seurauksena. Viimeisin noteeraus on nyt 26 euroa. Voit liittyä yrityksemme omistajien joukkoon suuntaamalla osoitteeseen https://t.co/XcHSjRjrWu. https://t.co/XlUOJlsgeg
— Coinmotion.fi / Bittiraha.fi (@Bittirahafi) February 10, 2020
Tämän päivän uutinen liittyy Prasoksen nousuun Privanetin päälistalle. Se tuo osakkeelle enemmän näkyvyyttä ja vaihtoa kuin aiempi sijainti Growth-listalla. Uutinen on myös nostanut Prasoksen kurssia yli 10% tämän päivän aikana.
StormGain tarjoaa 200x vipua ja markkinoiden korkeinta korkoa
StormGain on kesällä 2019 markkinoille tullut kryptovaluuttapörssi. Sen vahvuutena ovat erittäin helppokäyttöinen ohjelmisto, hyvä asiakaspalvelu sekä mahdollisuus johdannaiskauppaan vivun avulla. Bitcoinkeskus on myös tutustunut palveluun. Löydät StormGain-pörssin esittelyn tästä linkistä.
StormGain on parantanut viime kuukausina tarjontaansa tasaisesti. Pörssistä löytyy pari vahvaa tarjousta, joiden lukemat kestävät vertailun jopa markkinoiden johtaviin toimijoihin. StormGain ilmoitti tällä viikolla tuovansa palveluun jopa 200x vivun!
Vivuttaminen on hyvin riskialtista puuhaa etenkin aloittelijoille, joten suosittelemme varovaisuutta ja testaamaan ominaisuuksia ensin leikkirahalla. Tämä hyödyllinen feature löytyy StormGainista.
Jos haluat pelata varman päälle, niin palvelu tarjoaa myös korkeinta korkoa todella kilpaillulla sijoitusmarkkinalla.
Yllä oleva kuva on Coinmarketcapin lainavertailusta, jossa ovat siis mukana StormGainin lisäksi mm. johtavat palvelut BlockFi ja Celsius Network. Binance puuttuu listasta, sillä heidän lainansa myytiin loppuun jo aikaa sitten.
StormGain maksaa siis 10% vuosikorkoa USDT eli Tether-talletuksille. Korko maksetaan kerran kuukaudessa eli 1/12 osa vuosikorosta kuukauden välein.
Kilpailu pörssin maailmassa on tällä hetkellä todella kovaa. StormGain erottuu positiivisesti joukosta, minkä lisäksi sen uskottavuutta lisää toimiminen Valioliigaseura Newcastlen paitasponsorina.
Congrats to @NUFC for signing Nabil 😉 good luck 🍀
Do you want to see Nabil on the field?✅ make a retweet
✅ tag 3 your friends here
And get a chance to be one of the 5 lucky winners this Saturday on the St.James Stadium! #football #nufc #crypto #raffle pic.twitter.com/1L1sYCXbSy— StormGain (@StormGain_com) January 23, 2020
Jos katsot Newcastlen kotimatseja TV:stä, näet StormGainin mainoksia myös muualla stadioninlla. Futiksen ystävien kannattaa seurata palvelun Twitter-tiliä @StormGain_com, jossa järjestetään usein kilpailuja Newcastleen liittyen.
DeFi rikkoi miljardin dollarin rajan
DeFi eli Decentralized Finance on ehdottomasti vuoden 2019 ja 2020 puhutuimpia aiheita. Kyseessä on laaja termi, joka käsittää suuren joukon erilaisia palveluita ja applikaatioita. Moni näistä on rakennettu Ethereum-alustalle, minkä vuoksi DeFi usein liitetään Ethereumiin.
Käytännössä DeFi-termin alle voidaan sijoittaa kaikki sijoitus- ja pankkipalvelut, joita on saatavilla lohkoketjuteknologiaan pohjautuvista palveluista. DeFi Pulse-sivusto listaa markkinoiden Ethereum-pohjaiset palvelut, joista tunnetuimpia ovat Maker, Compound ja Synthetix.

Myös Bitcoinin Salamaverkko lasketaan tässä kohtaa listalle.
Sen lisäksi on hieman makuasia, miten laajalti erilaiset pörssit ja lainapalvelut lasketaan myös DeFi-sateenvarjon alle. Esimerkiksi BlockFi tarjoaa kryptopohjaisia lainoja sekä korkoa. Mielestäni tällaiset palvelut ovat myös osa DeFi-liikettä.
Sen perimmäisenä ideana on pankkien legacy-järjestelmien disruptio. DeFi mahdollistaa pankki- ja sijoituspalvelut sellaisille henkilöille, joilla ei ole niihin pääsyä perinteisillä tavoilla.
DeFi Pulsen grafiikka kertoo hyvin uuden teknologian nopeasta kasvusta. Vielä vuosi sitten varoja oli lukittuna sivuston eri palveluihin vain 280 miljoonaa dollaria. Nyt lukema on lähes neljä kertaa suurempi. DeFi Pulse tosiaan listaa vain ”puhtaat” blockchain-palvelut.
Jos haluat pysyä kartalla DeFin kehityksestä ja saada infoa parhaista DeFi-kryptovaluutoista, laita Chico Crypto -kanava seurantaan Youtubessa. Aihetta käsitellään siellä lähes päivittäin.
Saksan pankit tarjoavat pian Bitcoinia
Seppo Räty tokaisi kuuluisat sanansa ”Saksa on paska maa” pudottuaan keihään finaalista Stuttgartin MM-kisoissa 1993. Kun puhutaan Bitcoinista, Saksa on kaikkea muuta.
Uutisoimme jo aiemmin Saksan mielenkiintoisesta lakimuutoksesta, joka mahdollistaa kryptovaluuttojen ns. custody-palvelut tavallisille pankeille. Tällä hetkellä Suomessa meillä on viralliset virtuaalivaluuttojen tarjoajat sekä sitten perinteiset pankit erikseen.
Raja on alkanut jo hämärtyä etenkin edellä mainitun DeFin myötä ja hämärtyy tulevaisuudessa entisestään. Saksassa otetaan nyt isoja askeleita siihen suuntaan, että pian verkkopankissasi voi olla käyttötilin ja säästötilin rinnalla Bitcoin-tili.
Kysyntä on rajua, sillä uutisten mukaan jopa yli 40 saksalaista pankkia on jo hakenut tällaisten palveluiden tarjoajaksi. Kyseessä on todella merkittävä asia kryptovaluuttojen adoption kannalta, koska Saksa on Euroopan johtava talous ja yksi koko maailman suurimmista talouksista.
Maasta löytyy myös tärkeä finanssialan keskus Frankfurt (kuvassa) sekä vahva kryptokeskittymä etenkin Berliinistä. Saksassa on Yhdysvaltojen jälkeen maailman eniten Bitcoin node-palvelimia. Kyseessä on yksi maailman johtavia maita kryptovaluuttoihin liittyen.
Tulevaisuudessa myös muut Euroopan maat seuraavat Saksan esimerkkiä – ennemmin tai myöhemmin.
Ledgerin ja Konsensus Networkin tarjoukset
Käydään seuraavaksi läpi pari tarjousta, joista on varmasti hyötyä lukijoillemme. Ensinnäkin, Ledgeriltä löytyy mukava Valentine’s Pack tarjous. Se on voimassa vielä viikon ajan eli 17. helmikuuta saakka.
Tarjouksen avulla säästät mukavan potin rahaa: kun hankit nyt Ledger Nano X -lompakon, saat Nano S -lompakon kaupan päälle! Normaalisti Nano S maksaa 59 euroa, eli saat 178 euron edestä tuotteita 119 euron hintaan.
Jos Ledgerin tuotteet eivät ole ennestään tuttuja, niin tsekkaa alla oleva video.
Suomalainen Konsensus Network tarjoaa myös rahanarvoisia etuja kirjojen ystäville. Saat nyt -10% alennuksen kolmesta kirjasta ja -20% alennuksen viidestä kirjasta, kun ostat suositun Bitcoin-standardin.
Kyseinen kirja julkaistiin syksyllä 2019 ja sitä voi hyvin luonnehtia Bitcoin-raamatuksi. Nyt voit hankkia teoksen itselle ja kavereille tai perheenjäsenille. Yhden kirjan hinta on 32,98€ ja saat sillä yli 400-sivuisen lukupaketin!
Hyödynnä tarjous tästä linkistä. Löydät Bitcoin-standardin arvostelun tästä Bitcoinkeskuksen artikkelista.
Huom. Muista myös uusi Konsensus Networkin julkaisu 21 oppituntia, joka on tällä hetkellä tilattavissa ennakkoon!
—
Lopuksi vielä mielenkiintoinen työpaikkailmoitus. Kiinnostaako duuni valtiolla virtuaalivaluutta-asiantuntijana? Nyt olisi paikka avoinna KRP:ssa! Tsekkaa tästä työpaikan ilmoitus. Hakuaika päättyy 17. helmikuuta.
—
Tässä artikkelissa oli jo upotettuna lukuisia videoita Bitcoinkeskuksen uudelta Youtube-kanavalta! Olemme tuottaneet jo kanavan ensimmäisen viikon aikana lukuisia todella hyödyllisiä videoita. Laita ihmeessä kanava seurantaan, sillä tarjolla on paljon materiaalia, mitä ei julkaista Bitcoinkeskus.comissa. Youtuben puolella käsittelemme myös laajemmin yksittäisiä uutisia sekä markkinoiden tapahtumia.
Olet tervetullut myös kommentoimaan videoita!
Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!
Ei kommentteja