Uutiset
01
maalis
kurssigrafiikka

Sivusto sisältää affiliate-linkkejä. Bitcoinkeskus voi olla oikeutettu kompensaatioon, jos vierailet yhteistyökumppaneiden sivuilla linkkiemme kautta. Saat lisätietoja mainoksista info-sivulta.

1.3. Markkinakatsaus: Markkina toipuu romahduksesta

Kryptovaluuttamarkkina on aloittanut toipumisen viime viikon markkinaromahduksesta. Bitcoinin kurssi on noussut yli 10 prosenttia sunnuntain pohjista – monet altcoinit jopa 20-30 prosenttia. Cardanon ADA-token on ollut alttimarkkinan raketti. NEMin tuleva airdrop on nostanut puolestaan XEM-tokenin kurssia. DeFi-maailmassa kisa Ethereumin ja kilpailijoiden välillä kuumenee. Dodo on uusin DeFi-tulokas.

Rekisteröidy Binancelle

Markkinakatsaus: Bitcoin

Bitcoinin kurssi on artikkelin kirjoitushetkellä hieman yli 48.000 dollaria. Viikko sitten lukema oli 49.500 taalaa, joten nyt ollaan selvästi alempana. Sijoittajien fiilis on tästä huolimatta erittäin positiivinen. Syy tähän on Bitcoinin kurssinousu syvän kuopan pohjalta.

Alla oleva kuva näyttää kehityksen edeltävän kolmen kuukauden ajalta.

bitcoinkurssi20210301

Bitcoinin kurssi on edennyt selkeissä portaissa joulukuusta lähtien. Sivuttaisliikettä on seurannut kova nousuralli, joka on kiihtynyt hieman liian euforiseksi. Huipulta on tehty tänä vuonna jo kaksi yli 20 prosentin korjausliikettä.

Viime viikon pohja nähtiin sunnuntai-iltana noin 43.000 dollarissa. Kurssipudotus pysähtyi lähes tarkalleen edellisen huipun tasolle, joka oli noin 42.500 dollarissa. Moni analyytikko odotti pohjan löytyvän juurikin tältä tasolta. Tämän vuoksi maanantain kurssinousu on aiheuttanut hyviä fiiliksiä teknisen analyysin ystäville.

Jos tällaiset kurssilaskut hermostuttavat sinua, tsekkaa alla oleva video. Käymme siinä läpi Bitcoinin kurssinromahduksen taustoja sekä niiden hallintaa henkisellä tasolla.

Laskun taustalla oli todennäköisesti useita eri tekijöitä: 1) voittojen kotiutusta 2) louhijoiden myyntipainetta (osittain sama asia) sekä 3) osakemarkkinan laskua. Kohdista 1 ja 2 aiheutunut myyntipaine lienee ohi ainakin toistaiseksi.

Osakemarkkinoita on painanut korkojen nousu etenkin Yhdysvalloissa, mikä heijastuu aina globaaliin markkinaan. Sijoittajat alkavat vihdoin pelätä inflaatiota. Kun valtion velkakirjat eivät kiinnosta, niiden korot nousevat. Yhdysvaltain 10-vuotisen bondien koro on noussut 1,0 prosentista -> 1,4 prosenttiin vain kuukaudessa. Suhteellisesti kyseessä on iso muutos (+40 %).

Korkojen nousu on perinteisesti ollut negatiivinen asia kullalle ja osakkeille, koska korot ovat vaihtoehtoisia sijoituskohteita. Jos korot ovat nollissa (tai lähellä sitä), iso raha joutuu hakemaan tuottoja osakkeista ja kullasta. Tämä on saanut osaltaan nämä markkinat lentoon vuoden 2020 aikana.

Kullan hinta on laskenut selvästi viime viikkoina. Bitcoinin ja kullan kurssit ovat korreloineet vuosien mittaan useaan kertaan.

Todennäköisesti keskuspankit puuttuvat pian peliin, jos korot jatkavat nousuaan. Tämä tarkoittaa velkakirjojen ostoa markkinoilta eli taas kerran rahan printtaamista. Valtiot ovat tällä hetkellä niin velkaisia, että korkeat korot uhkaavat jopa globaalia taloutta. Tällaiset operaatiot johtavat väistämättä Bitcoinin kurssinousuun.

Jos haluat ymmärtää makrotaloutta paremmin, kuuntele ihmeessä alla oleva podcast.

Palataan sitten Bitcoiniin ja Michael Sayloriin, joka on ollut jälleen otsikoissa. Saylor ilmoitti viime viikolla uudesta, miljardin dollarin arvoisesta, Bitcoin-hankinnasta.

Tämän lisäksi Saylor ilmoitti myös tänään pienemmästä hankinnasta. Microstrategy omistaa nyt jo 90.859 bitcoinia, joiden hankintaan se on käyttänyt 2,186 miljardia dollaria. Uusista ostoista huolimatta, Saylorin keskihinta on yhä vain noin 24.000 taalaa.

Tänään saatiin myös uusi täplä suosittuun Stock-To-Flow-malliin.

Historia näyttää toistavan itseään hämmästyttävän hyvin! Bitcoin jatkaa matkaansa kohti 100.000 dollaria tästä dipistä huolimatta. Isossa kuvassa bull-markkina elää ja voi hyvin.

Markkinakatsaus: Altcoinit

Bitcoinin markkinaosuus on artikkelin kirjoitushetkellä 60,9 prosenttia. Edeltävät viikot on pyöritty 60,6 – 62,8 prosentin välimaastossa, eli oleellista trendin muutosta ei ole näkyvissä.

Yhden johtopäätöksen voimme tästä luvusta kuitenkin tehdä: altcoinit pysyivät hyvin Bitcoinin kyydissä myös viime viikon romahduksen ajan. Dominanssi nousi lähelle 63 prosenttia, mutta palautui nopeasti takaisin 61 prosentin pintaan.

Tutkitaan sitten altcoin-markkinaa Coinpaprika-sivuston kautta. Luvut ovat suhteessa bitcoiniin, ei dollareihin.

altit20210301

Viime viikon raketti oli ehdottomasti Cardanon ADA-token. Merkittävää on se, että ADA ohitti sekä Tetherin että Binance Coinin ja nousi markkinoiden 3. suurimmaksi kryptovaluutaksi. Samalla ADA kellotti myös uudet ATH-lukemat 1,48 dollaria.

Cardanon kurssia nostaa sijoittajien kiima tulevista ohjelmistopäivityksistä, joista hard fork nimeltään Mary on pian edessä. Vuosi sitten nähtiin vastaava ralli ennen heinäkuussa lanseerattua steikkausta. Kun päivitys sitten tapahtui, kurssi mateli puoli vuotta alamäkeen.

Viikko sitten hurjasti noussut Binance Coin on rauhoittunut, mutta pitää silti hallussaan markkinoiden neljättä sijaa.

Sekä Binance Smart Chainin että Cardanon kurssinousu on kohottanut lämpöä Ethereum-maksimalistien leirissä. Helmikuun puolivälissä lensi lokaa Binancen suuntaan, mutta viime viikolla hyökkäykset kohdistuivat Charles Hoskinsoniin.

Ethereum-maksimalistien ja kilpailijoiden välinen sanasota ei katoa somesta aivan lähiaikoina. Tilanne on lähes identtinen edellisen rallin tunnelmaan. Silloin Bitcoin oli se hidas, raskas ja liian kallis maksuväline, jota BTC-kloonien edustajat kritisoivat. Vastapuolelle olivat etenkin Bitcoin Cashin fanit.

NEM saa myös buustia päivityksistä viime viikon tavoin. Vuosia rakennettu Symbol MainNet lanseerataan 15. maaliskuuta. Vain paria päivää aiemmin tapahtuu snapshot, jonka perusteella jaetaan uusia XYM-tokeneita. Tarjolla on siis XEM-tokenin holdaajille ilmaisia tokeneita uuteen Symbol-mainnetiin. Tämä on kurssinousun taustalla.

Myös Matic Network nimellä ennen tunnettu Polygon on noussut yli 60 prosenttia Bitcoiniin nähden. Polygonin uskotaan olevan avainroolissa Ethereumin Layer 2 -kisassa, joka kuumenee varmasti kevään mittaan.

Jos kaipaat hyviä altcoin-ideoita maaliskuulle, tsekkaa alla oleva Crypto Larkin video.

Markkinakatsaus: DeFi

DeFi-markkina kuumenee koko ajan myös Ethereumin ulkopuolella. Vielä kuukausi sitten DeFi oli synonyymi Ethereumille, mutta nyt kilpailu on selkeästi kovenemassa. Binance Smart Chain on ottanut liikenteestä jo pienen siivun.

Katsotaan ensin tilannetta Defipulse-sivustolta. Total Value Locked (TVL) on nyt 38,11 miljardia dollaria, mikä on reilut miljardi taalaa enemmän kuin viikko sitten. ATH on 45 miljardia, josta pudottiin aina 35 miljardiin saakka.

TVL-lukuun vaikuttaa myös protokolliin lukittujen tokenien USD-kurssin muutos, vaikka sisällä on myös paljon stablecoineja.

defi20210301

Maker jatkaa edelleen ykköspaikalla reilun kuuden miljardin dollarin TVL-luvulla. Tässä ei olla nähty muutosta moneen kuukauteen. Suomalaistaustainen Aave on sen sijaan flipannut Compoundin ja palannut kakkospaikalle. Curve ja Uniswap ovat entisillä paikoillaan ilman suurempia muutoksia.

DeFi-skenessä nähtiin mielenkiintoinen uutinen, joka korostaa hyvin käynnissä olevaa kehitystä

Äskettäin markkinoille tullut 1inch kloonasi palvelunsa myös Binance Smart Chainin puolelle. Loppukäyttäjän kannalta ratkaisu toimii erittäin hyvin. Palvelussa on simppeli painike, josta voit vaihtaa Ethereum-versiosta BSC-versioon. Lue lisää tästä artikkelista.

Binance Smart Chainin (BSC) lisäksi esiin nousevat Ethereumin Layer 2 -ratkaisut, Cosmos, Polkadot sekä pian älysopimukset lanseeraava Cardano. Vuodesta 2021 tulee todella mielenkiintoinen!

Katsotaan sitten BSC:n tilannetta DeFin osalta.

bscdefi20210301

Viikko sitten Binance Smart Chainin TVL-lukema oli 9,6 miljardia dollaria – nyt 9,475 miljardia. Ollaan siis lähes tasoissa. Kehitys ei juurikaan eroa yllä olevasta Defipulsen kuvasta, eli BSC:n todella ripeä nousu taittui myös viime viikon markkinaromahdukseen.

Binance Smart Chainia dominoivat yhä Venus ja PancakeSwap, joiden TVL ei ole suuremmin muuttunut viime viikosta. Jos haluat käyttää PancakeSwapia ja siirtää tokeneita Ethereum-verkosta Binance Smart Chainiin, tsekkaa tämä opas.

Viikon kuuma DeFi-nimi on ollut Dodo, joka on kerännyt jo yli 100 miljoonan dollarin päivävolyymin.

Dodo käyttää uutta PMM-algoritmia, jonka pitäisi korjata mm. Uniswapin AMM-algoritmin puutteet.

“PMM leverages price oracles, mimics the behaviors of human market makers, and efficiently allocates funds near the market price. This translates to a high level of liquidity on par with CEXs” (Lähde)

Tutustu palveluun osoitteessa dodoex.io. DODO-tokenia voit puolestaan hankkia Binancesta tai hajautetuista pörsseistä (Dodo, Uniswap, 1inch).

Tsekkaa myös tuore video Bitcoinkeskuksen Youtube-kanavalta, jossa käymme läpi Uniswapin sijoituskohteena.

Photo by energepic.com from Pexels


Oletko jo tilannut Bitcoinkeskuksen uutiskirjeen? Jos et, niin klikkaa tästä ja liity postituslistalle! Tarjolla on joka viikko teknistä analyysia sekä katsauksia tärkeimpiin tapahtumiin!

Disclaimer: Kryptovaluutat ovat korkean riskin sijoituskohde. Tutustu huolella riskeihin ja verotukseen ennen sijoittamista. Bitcoinkeskus.comin informaatiota ei pidä tulkita sijoitusneuvoksi. Lue lisää info-sivulta.